Terapeutică: Menta, un remediu pentru bolile cronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Izma bună (Mentha piperita) este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru durerile gastro-intestinale, indigestii şi pentru calmarea migrenelor.

Substanţele active importante precum mentolul, un valoros ulei eteric, compuşii antibiotici şi substanţele minerale au o puternică acţiune antiseptică şi calmantă. Menta este utilă şi în cazurile de astm sau de bronşită, pentru că relaxează respiraţia. Planta are puterea să reducă orice contracţie musculară care provoacă gaze şi balonări abdominale. Infuzia de mentă contribuie şi la revigorarea sistemului nervos.

Cocktailurile care conţin mentă sunt surse de revigorare după zile obositore sau după meniuri bogate în grăsimi şi în dulciuri rafinate.

Amestecurile din legume şi fructe, asezonate cu mentă, ne ajută să fim în formă şi să ne menţinem greutatea de confort. În acelaşi timp, aceste băuturi delicioase care nu conţin conservanţi scad valorile colesterolului din sânge şi contribuie la prevenirea formării calculilor renali. Vitaminele şi zaharurile din compoziţia legumelor şi fructelor proaspete menţin sănătatea muşchiului inimii şi sporesc puterea de concentrare.

Nutriţioniştii au constatat o îmbunătăţire a stării de sănătate a bolnavilor cu insuficienţă cardiacă atunci când au apelat la terapia cu cocktailuri din legume, fructe proaspete şi mentă.

Sucul preparat din morcovi, castraveţi şi sfeclă (în părţi egale) contribuie la asimilarea calciului în organism în stare solubilă. În acelaşi timp, popularele legume din care se prepară băutura răcoritoare au şi virtuţi diuretice şi detoxifiante.

În privinţa valorii nutritive, în acest amestec se remarcă un apreciabil procent de calciu la 100 de grame de legumă (morcovii deţin 34 miligrame, castraveţii - 20 de miligrame, iar sfecla - 17 miligrame).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite