Corina Caragea: „Spania are cele mai multe şanse să câştige Campionatul Mondial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea ştirilor sportive de la Pro TV vorbeşte despre cele trei mari pasiuni ale sale: călătoriile, sportul şi televiziunea. Ea pariază pe Spania la Cupa Mondială de fotbal.

De cinci ani, Corina Caragea este fata zâmbăreaţă de la ştirile sportive, un rol care o prinde şi o împlineşte atât personal, cât şi profesional. Corina îmbină cu succes cariera şi timpul liber, având ocazia să plece des în vacanţe, atât în ţară, cât, mai ales, în străinătate. În redacţie încearcă să-şi facă treaba cât mai bine şi spune că, deocamdată, asta îi este de ajuns.

Ai o colecţie impresionantă cu fotografii din vacanţe. Când te-a prins „microbul" călătoriilor?

Sunt pasionată de călătorii şi tot timpul liber şi banii mei pe călătorii se duc. De câte ori pot, plec pe undeva - în România sau în străinătate. Uneori mă întorc în locurile care mi-au rămas în suflet.

Ai pozat cabinele telefonice din majoritatea capitalelor europene. Cum ţi-a venit ideea şi de ce ai ales tocmai cabinele telefonice?

Ideea a venit de la o prietenă a mea, recunosc. Cabinele telefonice şi-au pierdut din utilitate în zilele noastre, dar nu şi din farmec.

Care este oraşul tău preferat? Prin ce te-a fermecat?

Barcelona, fără îndoială. Aerul, relaxarea oamenilor, veselia lor şi detaşarea, toate m-au fermecat. Nu mai vorbesc de oraşul în sine, pe care nu l-am descoperit complet încă, deşi am fost acolo de şase-şapte ori.

Ce ai învăţat de la oamenii întâlniţi în călătoriile tale?

Am învăţat că tot ce contează e să te distrezi şi să te simţi bine, că nu are importanţă de la ce firmă sunt hainele tale, nu contează ce maşină ai, e important doar să ai oameni buni alături. Bineînţeles că orice pădure îşi are uscăturile ei, însă i-am apreciat pe toţi oamenii civilizaţi pe care ­i-am întâlnit, pe cei care merg cu bicicleta la muncă şi nu cu maşinile de lux, pe cei care aruncă hârtia la coş, şi nu pe stradă, pe cei care ştiu să aplaude echipa adversă pe stadion atunci când aceasta merită. Dincolo de toate acestea, cu toate că mi-a plăcut să mă plimb cu bicicleta în imensul Hyde Park sau să asist la meciuri-spectacol pe Emirates Arena sau pe Santiago Bernabeu, tot în România m-aş întoarce.

Ţi-ai făcut deja planuri pentru următoarea vacanţă? Când vrei să pleci şi încotro?

Vreau să mă întorc la Barcelona măcar un weekend, nu ratez în niciun an Barcelona, apoi plănuiesc o vacanţă cu prietenii în Bodrum, Turcia.

În afară de călătorii, cu ce îţi mai ocupi timpul liber?

Merg cu rolele sau cu bicicleta în parc, merg la film cu prietenii sau lenevesc la piscină.

Practici baschetul şi snowboardul. Povesteşte-ne puţin despre asta.

Am jucat baschet în liceu, dar nu sunt profesionistă, era la nivelul de distracţie, uneori chiuleam de la ore ca să mai câştig nişte ore în sala de sport, unde jucam cu băieţii de cele mai multe ori. Acum am încercat snow-boardul, de care sunt îndrăgostită, mi-am luat instructor şi abia astept să ajung iar pe pârtie. Nu ştiu să fac încă „scamatorii", sunt la început.

Vrei să rămâi pentru totdeauna la pupitrul ştirilor din sport sau te vezi evoluând în altă direcţie?

Nu cred că dacă rămâi toată viaţa la pupitrul ştirilor din sport nu evoluezi. Eu am crescut în cei cinci ani de când sunt la Pro TV, învăţând zilnic de la colegii mei din redacţie. Însă nu ştiu ce îmi rezervă viaţa şi nu exclud nicio posibilitate. Cine ştie?

Ai vreun pronostic pentru Campionatul Mondial de fotbal?

Cred că Spania are cele mai multe şanse să câştige campionatul. Are o echipă bună, cu un joc spectaculos. E una dintre marile favorite.

Ce înseamnă pentru tine televiziunea?

Un motor, un lider de opinie în stare să mişte oameni, să schimbe mentalităţi, să mobilizeze masele.

Ai avut un mentor în domeniu?

Nu unul în mod special. Au fost mulţi oameni care m-au ajutat în timp, de la care am învăţat sau care mi-au dat o şansă când alţii nu aveau încredere în mine.

Ca prezentator, frumuseţea e importantă. Totuşi, faptul că eşti o femeie frumoasă ţi-a dăunat vreodată sau dimpotrivă?

De ce să nu recunosc, m-a ajutat. Nu stiu dacă sunt frumoasă, dar probabil că şefii mei au crezut că sunt potrivită aici. Frumuseţea nu e de ajuns. Îţi deschide uşi, dar te opreşti în prag dacă nu ai nimic sub ambalajul sclipitor. În meseria aceasta, o fată frumoasă care nu transmite nimic nu are succes. Poate doar o scurtă perioadă.

Ai primit oferte pentru a participa la prezentări de modă sau în reclame? Te interesează asemenea apariţii?

Am prezentat modă şi am filmat reclame pe vremea când eram în liceu. Odată ce ­m-am angajat în televiziune am renunţat la aceste hobby-uri. În ziua de azi ­oricine se crede manechin, jurnalist, actor etc. Îmi fac treaba la redacţie şi îmi ajunge deocamdată.

Ce efect a avut apariţia în „FHM" asupra iubitului şi familiei?

A fost încă o şedinţă foto, nu a schimbat nimic în jurul meu.

Ai făcut facultatea de jurnalism. Crezi că ai făcut o alegere bună, dacă iei în calcul peisajul media actual?

Da. Este important să ai noţiunile teoretice. Facultatea a pus baza, mai departe am învăţat eu din mers, prin redacţii - fie când am fost în practică, fie când ­m-am angajat.

Cine este cea mai importantă persoană din viaţa ta? Cum te-a influenţat?

Părinţii - cei şapte ani de acasă sunt cei mai importanţi pentru un om, ei reprezintă baza. Educaţia primită de acasă m-a ajutat să nu uit de unde am plecat, cine m-a ajutat, ce înseamnă munca, respectul, munca în echipă etc.

Ce părere ai despre căsătorie? Când intenţionezi să faci acest pas?

Cred că este un sport extrem. Toţi credem că e simplu, dar puţini reuşim. Eu nu sunt pregătită. Încă nu este momentul potrivit.

Cum te-ai descrie ca persoană?

Nu-mi place să-mi fac un autoportret, prefer să-i las pe alţii.

Mini CV

- S-a născut la 31 decembrie 1982, în Bucureşti.
- A studiat jurnalismul şi relaţiile publice.
- Şi-a început cariera în televiziune în 2003, ca dansatoare în corpul de balet al emisiunii „Surprize, surprize".
- În perioada 2003-2004 a fost angajată la Realitatea TV.
- Din 2005 prezintă ştirile sportive la Pro TV.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite