Unde mergem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BUCUREŞTI FESTIVAL Kinofest, la cinemateca Română Astăzi se închid porţile celei de-a doua ediţii a Kinofest, singurul festival internaţional de film digital din Europa de Est, care are

BUCUREŞTI

FESTIVAL
Kinofest, la cinemateca Română


image

Astăzi se închid porţile celei de-a doua ediţii a Kinofest, singurul festival internaţional de film digital din Europa de Est, care are loc la cinemateca Română, Sala Union.

Azi veţi putea urmări filme de ficţiune şi animaţie şi, începând cu ora 22.00, un concert semnat de trupele Hotel Fetish (foto) şi The Pixels.

CONTEMPORAN
Evenimente reale sub forma performance-ului


„RE:akt! Reconstruction, Re-enactment, Re-reporting” prezintă în premieră lucrări realizate în ultimii trei ani în cadrul platformei produse de „Aksioma”. Expoziţia este deschisă până pe 13 martie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

PICTURĂ
Două săptămâni. Şase evenimente. O galerie


Sub acest nume este prezentată expoziţia de pictură a basarabeanului Andrei Gamart, deschisă până pe 7 februarie la Galeria Montage. Expoziţia este însoţită de o serie de evenimente precum spectacole de teatru, sesiuni de performance şi poezie.

EXPOZIŢIE
România în imaginile  lui Michele Bressan


image

Pornind de la posibilităţile tehnice care existau în anii 1980, Michele Bressan ilustrează personaje, interioare şi peisaje din România.

Expoziţia, care are loc la Sala Atelier, se desfăşoară în mai multe etape: portrete, o serie de interioare, fotografii de familie făcute de amatori şi transpuse de artistă pe polaroid şi scurt-metraje filmate pe peliculă.

FOTOGRAFIE
Se deschide galeria Karousel


Expoziţia de debut a galeriei Karousel, care constă în lucrări realizate de 31 de fotografi, este menită să prezinte publicului tehnici de fotografie contemporană. Vizita­to­rii vor putea face deose­birea dintre o fotografie comer­cială şi una de artă.

RETROSPECTIVĂ
Filmele lui Geyrhalter, prima oară în România


Şase dintre documentarele realizate de Nikolaus Geyrhalter pot fi vizionate pentru prima oară în România. Regizorul şi totodată producătorul se va afla la Bucureşti în perioada 27 ianuarie – 1 februarie, când la Studioul Horia Bernea, din cadrul Muzeului Ţăranului Român, vor avea loc cele şase vizionări.

TEATRU
„Gaiţele”, la Odeon


Spectacolul „Gaiţele”, în regia lui Alexandru Dabija, cu Dorina Lazăr, Constantin Cojocaru, şi Carmen Tănase în rolurile principale, se joacă în seara asta la Teatrul Odeon. Spectacolul începe la ora 19.00, iar preţul unui bilet este 26,50 lei întreg şi 12,72 lei cu reducere.

CINEMA
Cele mai bune filme ale lui 2008


Presa de specialitate votează cele mai bune pelicule care au rulat în cinematografele din România în anul precedent. Filmele care au intrat în top zece sunt difuzate la Cinema Studio până pe 29 ianuarie. Câştigătoarele sunt: “There will be blood” (foto mare),  „No Country for old men”, „Entre les Murs”, „Paranoid Park”, „I served the King of England”, „Wall-E”, „The diving bell and the butterfly”, “Auf der anderen Seite”, „Persepolis”, „Atonement”.

CLUJ

EVENIMENT
Expomariage în turneu


image

Astăzi aveţi ocazia să treceţi pragul celui mai mare eveniment dedicat pregătirii nunţilor din România.

În cadrul evenimentului sunt prezentate creaţiile unor cunoscuţi designeri români şi străini, case de modă cunoscute îşi expun colecţiile, iar firmele îşi prezintă serviciile pentru pregătire a nunţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite