Toţi elevii se vor întrece în Liga Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.100 de tineri vor participa la „Cupa 1”, trofeu care are întreceri la handbal, baschet, volei şi atletism. La această competiţie vor participa toţi componenţii şcolilor generale şi ale liceelor din sectorul 1. Întrecerea se află, deja, la cea de-a şaptea ediţie şi este o reuşită.

Lansată precum o mare competiţie, cu o superpetrecere în „Club Gossip”, din Capitală, unde au fost prezenţi Gabriela Szabo şi Ionel Dănciulescu, „Cupa 1” se doreşte a fi ceva special. Participanţii vor fi elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, aceştia urmând să se întreacă la baschet, volei, handbal, atletism şi fotbal.

S-au înscris 125 de echipe la aceste discipline, adică peste 2.100 de viitori sportivi. „Este un turneu în care cei mici îşi pot arăta calităţile şi pot fi selecţionaţi către performanţă. Această deschidere pentru sport este benefică pentru tineri şi sunt sigură că va fi o reuşită”, a declarat pentru „Adevărul Sporturi” fosta mare atletă Gabriela Szabo.

Organizatorii au anunţat că echipele se vor simţi „ca în Liga Campionilor”. Fiecare elev va primi câte un tricou la început, urmând ca, după fiecare fază, să mai primească încă unul, până la finală. „Vreau să simtă spiritul de competiţie şi să îşi dea seama că au participat la ceva inedit în ţară”, a adăugat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Meciurile se vor desfăşura după un sistem piramidal, după modelul celor din Champions League. La fazele finale, la toate categoriile de vârstă, componenţii echipelor vor fi aduşi la eveniment în maşini de lux, asemeni marilor campioni.

Selecţionata care va triumfa, indiferent de disciplină, va avea parte de o petrecere de vis, iar copiii vor păşi spre podium pe un covor roşu, special amenajat. Trofeele sunt şi ele pe măsura marilor competiţii din Europa.

Cupa măsoară aproximativ un metru

Cupa care răsplăteşte câştigătoarea măsoară aproximativ un metru şi este asemănătoare cu cea din Liga Campionilor. Gabriela Szabo s-a arătat încântată de tot ceea ce au reuşit să facă organizatorii. „În sectorul 1 este cea mai mare deschidere către sport. Oamenii de aici ne-au înţeles şi au înţeles şi copiii, în primul rând. Păcat că nu s-a putut organiza acest trofeu la nivelul întregii

Capitale”, a precizat fosta campioană.

Nici profesorii nu au stat deoparte. Sorin Comarnescu, de la Colegiul Naţional Sfântu Sava, este de părere că întrecerea va fi una perfectă.

„Contează mult pentru fete şi pentru băieţi să joace. Important este ca ei să poată avea cât mai multe meciuri şi să se bucure de competiţie, indiferent de disciplina unde vor lua parte”, a încheiat tehnicianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite