Au câştigat lupta cu drogurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, a declarat la aniversarea a 100 de ani a forului olimpic austriac că mai sunt încă cinci săptămâni până la finalizarea tuturor

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, a declarat la aniversarea a 100 de ani a forului olimpic austriac că mai sunt încă cinci săptămâni până la finalizarea tuturor rezultatelor antidoping făcute în cursul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

„Avem deja câteva cazuri pozitive în desfăşurare, opt finalizate şi încă şapte probabile care urmează să vină”, a spus şeful CIO. Chiar şi aşa, cazurile de dopaj de la ediţia de la Beijing sunt mai puţine cu aproximativ zece faţă de cele 26 câte au fost la Atena, în 2004: „Am reuşit să câştigăm într-o oarecare măsură lupta cu dopajul”, a adăugat Rogge.

Dar suspiciunea că mai mulţi atleţi ar fi vrut să trişeze sistemul în cea mai mare competiţie sportivă din capitala Chinei, Olimpiada de anul acesta, unde s-au făcut peste 1.000 de teste de sânge şi peste 5.000 de controale antidoping, a rămas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite