VIDEO Jucării pentru fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Noul Ford Ka, apărut în showroomurile din România la începutul acestui an
Noul Ford Ka, apărut în showroomurile din România la începutul acestui an

Pornind de la întrebarea unui coleg „Ce maşină ai putea să-i cumperi unei fete, cu 10.000 de euro?”, am căutat ofertele de pe piaţa internă în segmentul mini.

Vesele, mici, dar fâşneţe, maşinile pentru fete sunt numai bune pentru drumul de zi cu zi la ­cursuri, la servici, la un shopping sau pentru aglomeraţia din parcările marilor oraşe.

Chevrolet Spark

În ofertele unor dealeri Chevrolet, micul Spark este oferit la preţuri promoţionale până la sfârşitul anului, în limita stocului disponibil. Urmaşul Matizului are un motor de 0,8 litri şi 51,5 de cai putere, airbag doar pentru şofer, turometru, aer condiţionat, ABS, geamuri electrice faţă, servodirecţie, închidere centralizată şi jante de oţel cu diametrul de 13 inchi.

Citroën C1

Modelul C1, în varianta de bază, X, are un motor de un litru, pe benzină. C1 oferă, în standard, airbag pentru şofer şi pentru pasager, ABS, EBD, CSC (Cornering Stability Control - controlul stabilităţii în curbe, în momentul frânării).

Fiat Panda

Cel mai ieftin Fiat Panda este varianta Active, cu motor de 1,1 litri şi 54 de cai putere. În dotarea standard include sistemul „Follow Me Home" care menţine luminile de întâlnire aprinse câteva minute după închiderea maşinii, pentru a uşura drumul spre casă al pasagerilor.

Fiat Panda

Varianta de bază nu are însă airbag pentru pasagerul din dreapta, aer condiţionat, sistem audio, turometru sau banchetă spate fracţionabilă. Varianta Dynamic, cu motor de 1,2 litri şi 60 CP, beneficiază în plus de aer condiţionat manual, de ştergător pentru lunetă, tablou de bord mai mare şi computer de bord, geamuri anterioare acţionate electric şi închidere centralizată.

Peugeot 107

„Gândacul de oraş", cum îl alintă producătorii, fratele geamăn al lui C1 oferă (în varianta standard) aceleaşi dotări de siguranţă enumerate la C1, în plus volan reglabil pe înălţime, reglajul electric al farurilor pe înălţime şi sistem de recirculare a aerului cu filtru de polen, dar fără aer condiţionat.

Hyundai i10

Deşi nu este cel mai scump, mezinul coreean oferă cele mai multe dotări: ABS, discuri de frână faţă şi spate, aer condiţionat manual, airbag doar pentru şofer, volan reglabil pe înălţime, faruri cu reglaj pe înălţime din interior, parbriz cu protecţie solară, spălător şi ştergător spate cu intermitenţă, dar şi un sistem audio compus din radio-cd-mp3-aux-rds cu şase boxe.

Ford Ka

Maşina vine în echiparea standard cu ştergător cu spălător de lunetă ce intră automat în funcţiune la mersul în marşarier, ABS, airbaguri pentru şofer şi pasager, sistem „Folow Me Home", radio CD/MP3 cu şase difuzoare, aer condiţionat manual, geamuri cu tentă verzuie, imobilizator pornire motor.

Suzuki Splash

Varianta 1.0 GC este dotată cu aer condiţionat manual, servodirecţie, două airbaguri frontale (şofer şi pasager), ABS+EBD, centuri pretensionate în faţă, bare de ranforsare în uşile faţă, roată de rezervă de uz temporar.

No title

Opel Agila

Varianta de bază Enjoy dispune de ABS, airbaguri frontale pentru locurile din faţă, radio CD cu MP3 şi comenzi pe volan, computer de bord, servodirecţie ce adaptează forţa la viteza maşinii, volan reglabil pe înălţime, recircularea aerului din habitaclu, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri electrice faţă, scaune faţă reglabile în înălţime, faruri de ceaţă, oglinzi cu reglare electrică, încălzite, geamuri atermice cu tentă verde.

Mitsubishi Colt

În varianta Inform C2B, maşina beneficiază de aer condiţionat semiautomat - cu răcire a torpedoului, airbaguri frontale pentru locurile din faţă, computer de bord, indicator de schimbare a vitezelor pentru optimizarea consumului de carburant, servodirecţie, volan reglabil pe înălţime, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri electrice faţă, far de ceaţă în spate, oglinzi cu reglare electrică, încălzite, geamuri cu tentă verzuie.

Toyota Aygo

Varianta Crea cu trei uşi are un motor 1.0 L VVT-i (capacitate cilindrică 998 cmc de 68 CP la 6.000 rot/min) care îi permite atingerea unei viteze de vârf de 157 km/h şi un consum urban de 5,5l/100 km. În dotarea standard vine echipată cu ştergător şi spălător de lunetă, lunetă cu dezaburire, fără aer condiţionat, volan reglabil pe înălţime, airbaguri frontale (şofer şi pasager), ABS+ EBD, servodirecţie electrică, geamuri termoizolante.

Modele pentru 2010

Chevrolet Spark.
Versiunea de bază, cu motor de 1 l şi 68 CP, va costa în jur de 7.000 de euro.

Chevrolet Spark.

Matiz Creative.
Noul Daewoo Matiz va avea trei niveluri de echipare: Pop, Jazz şi Groove

Matiz Creative.
No title
No title

Slalom

Renault Logan a depăşit Ford Focus în Rusia

În luna noiembrie a acestui an, vânzările Renault Logan le-au depăşit pe cele ale modelului Ford Focus, în Rusia. Constructorul francez se plasează astfel pe primul loc în topul vânzărilor de maşini străine din această ţară, informează Automotive News.

No title

Numărul de unităţi vândute de Renault a fost luna trecută de 5.131, faţă de doar 3.348 de unităţi vândute de Ford. Cu acest succes, Renault se plasează pe locul trei în topul vânzărilor de autoturisme noi pe piaţa rusă, după modelele Lada Priora şi Lada Samara, produse de grupul Avtovaz. Renault a început fabricarea modelului Logan în Rusia în aprilie 2005, la uzina Avtoframos.

BMW Z4 sDrive 35is

Constructorul bavarez a prezentat o versiune „dopată" a roadster-ului Z4 denumit sDrive 35is. Acesta beneficiază de performanţe îmbunătăţite ale motorului standard - cu şase cilindri în linie, de 3 litri, biturbo, care furnizează 306 CP. Z4 sDrive 35is dispune de acelaşi motor, dar cu modificări care au făcut posibilă creşterea puterii de la 306 CP la 340 CP şi a cuplului maxim de la 400 Nm la 450 Nm.

No title

Datorită funcţiei „Overboost", pentru scurte perioade de timp, cuplul maxim poate atinge o valoare de 500 Nm, la o turaţie de 5.800 rpm. Z4 sDrive35is ajunge la 100 km/h în 4,8 secunde, cu 0,4 secunde mai repede decât versiunea standard, iar viteza maximă este de 250 km/h.

Ford pregăteşte un Mustang de 305 CP

Ford a dezvăluit recent un model Mustang pentru anul 2011, un sport car cu un motor V6 3,7 DOHC Ti-VCT, capabil să dezvolte 305 CP şi un cuplu maxim de 379 Nm. Remarcabil este şi faptul că maşina nu va consuma decât 7,8 l/100 km, în afara oraşului şi în jur de 12 l /100km, în afara oraşului, anunţă oficialii.

No title

Performanţele sunt posibile şi datorită reproiectării propulsorului şi sistemului Twin Independent Variable Camshaft Timing (Ti-VCT), ce controlează mai eficient funcţionalitatea supapelor. Astfel, noul propulsor este cu 3% mai eficient decât versiunea anterioară şi cu 10% mai puternică decât aceasta.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite