VIDEO Feline de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaguar XJ nu arată doar elegant, ci este  şi cel mai aerodinamic model al firmei
Jaguar XJ nu arată doar elegant, ci este şi cel mai aerodinamic model al firmei

Jaguar XJ şi Maserati Quattroporte Sport GT S Awards Edition sunt două dintre cele mai rafinate modele pe care constructorii le lansează în acest an pe piaţa limuzinelor exclusiviste.

Combinaţia dintre lux şi sport vinde bine, indiferent de urgiile crizei financiare. Mărcile cu tradiţie în astfel de produse, profită de apetitul bogaţilor pentru investiţii sigure: maşinile unicat.

Jaguar XJ

Noua bijuterie de lux a firmei britanice a fost dezvăluită oficial în vara trecută la Saatchi Gallery, în Chelsea (Londra), de însuşi Jay Leno şi este deja disponibilă pe pieţele europene, inclusiv în România. „Acest model este cea mai nouă expresie a direcţiei de design ce va fi urmată de Jaguar", declara la lansare directorul de design Jaguar, Ian Callum. „Felina britanică" este disponibilă în două versiuni, standard şi long-wheelbase (şasiu lung). Cea din urmă oferă 125 mm în plus pasagerilor din spate, spaţiu destinat picioarelor.

Şasiul e realizat din magneziu şi aliaje compozite, o reţetă împrumutată din tehnologia aerospaţială, ceea ce face ca maşina să fie cea mai uşoară din clasa ei. De asemenea, noul Jaguar XJ are un acoperiş mai jos format ­dintr-un panou de sticlă panoramic ce oferă senzaţia de spaţiu interior amplu. XJ nu arată doar elegant, ci este şi cel mai aerodinamic Jaguar, cu un coeficient aerodinamic (Cx) de doar 0,29, foarte important pentru stabilitatea la viteze mari.

Designul contemporan al Jaguarului XJ se îmbină cu cele mai confortabile materiale

Designul contemporan al Jaguarului XJ se îmbină cu cele mai confortabile materiale

Interiorul noului Jaguar XJ emană luxul sofisticat demn de o limuzină cu un pedigree atât de celebru. Designul contemporan se îmbină cu cele mai confortabile materiale şi finisaje, detalii cromate, piele şi contraste de culori, toate acestea îmbinate cu stilul sportiv, disponibile în mai multe pachete opţionale - Luxury, Premium, Portofolio, Supercharged şi Supersport.

Tehnologiile de ultimă oră, integrate rafinat în interior, sunt reprezentate de un panoul de instrumente, cu display de 12,3 inci, de un monitor touch-screen, de 8 inci, cu tehnologie Dual-View, pe care pot rula filme sau programe TV pentru pasageri, în timp ce şoferul poate urmări parametrii vehiculului şi GPS-ul. XJ este echipat şi cu un sistem surround de 1.200 W, marca Bowers & Wilkins. Confortul este datorat şi suspensiilor hidraulice cu care sunt echipate versiunile XJ, sisteme denumite Adaptive Dynamics, Active Differential Control şi dynamic handling.

În ceea ce priveşte motorizările, noul XJ foloseşte unităţi atât pe benzină, cât şi diesel. Propulsoarele de 3,0 l V6 diesel, V8 de 5,0 l, precum şi cel V8 turbo de 5,0 l sunt deja testate pe modelele anterioare ale firmei. Motorul V8 turbo oferă nu mai puţin de 510 CP şi un sprint de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Motorul V8 aspirat natural oferă 385 CP. În ceea ce priveşte dieselul, denumit AJ-V6D, acesta are o turbină cu geometrie variabilă care oferă un răspuns prompt la toate regimurile de turaţie şi cuplu mare la turaţii mici.

Astfel, dieselul poate oferi un cuplu de 500Nm în doar 500 milisecunde după apăsarea pedalei de acceleraţie, de la turaţia de relanti. Emisiile de CO2 nu depăşesc 184 g/km, iar consumul este în jur de 5,8 litri/100 km. Noul Jaguar XJ e deja disponibil din acest an şi în România la preţuri cuprinse între 77.231 de euro şi 140.658 de euro, cu TVA inclus.

Maserati Quattroporte Awards Edition

Interiorul „italiencei” se remarcă prin stilul unic şi elegant

Interiorul „italiencei” se remarcă prin stilul unic şi elegant

Şi constructorii „Tridentului" din Modena au atacat în forţă piaţa, lansând la Geneva seducătorul Quattroporte Sport GT S Awards Edition. Modelul a fost conceput ca o adevărată „maşină cu aspectul unui salon de lux". Awards Edition doreşte să îmbine în această maşină toate caracteristicile care au făcut din marca Tridentului un punct de reper pentru segmentul său. Pentru aceasta, italienii au coborât garda la sol, au îmbunătăţit suspensiile, au modificat software-ul responsabil cu managementul cutiei de viteze şi au montat un sistem de evacuare cu valve pneumatice, pentru obţinerea unui „sound" special al motorului.

Faţă de modelul S, Awards Edition se remarcă prin stil unic şi elegant, amestecat cu un design sportiv caracteristic şi pe detalii care fac fiecare maşină un produs unic adăptat pe accesoriile exterioare şi interioare. Awards Edition are un motor V8, de 4,7 l ce dezvoltă 439 CP. Maşina va putea fi comandată începând din a doua jumătate a lui 2010, când vor fi comunicate şi preţurile.

Maserati Quattroporte Sport GTS Awards Edition a fost conceput ca o adevărată „maşină cu aspectul unui salon de lux”

Maserati Quattroporte Sport GTS Awards Edition a fost conceput ca o adevărată „maşină cu aspectul unui salon de lux”

Slalom

Eco
Nissan Leaf, fabricat în Marea Britanie

Japonezii de la Nissan au dezvăluit recent că vor construi, începând cu 2013, la uzinele din Sunderland, din nord-estul Marii Britanii, vehiculul electric Leaf. În prezent, Leaf este fabricat în Japonia, iar în 2012 va începe fabricarea acestui model în SUA.

Nissan Lea

Maşina va fi lansată la sfârşitul acestui an pe unele pieţe europene, în SUA şi în Japonia. În Marea Britanie, producţia va fi subvenţionată de autorităţi cu 20,7 milioane de lire sterline, în cadrul unui proiect mai amplu, cu o valoare de 380 de milioane de lire alocate pentru dezvoltarea tehnologiilor curate, informează cotidianul „Les Echos".

Supercar
McLaren MP4-12C, 180.000 de euro

Ron Dennis, şeful McLaren Automotive, a prezentat oficial săptămâna trecută noul supercar ce va fi produs în serie limitată, denumit MP4-12C. Modelul este echipat cu un motor V8 cu injecţie directă care dezvoltă 600 CP şi un cuplu motor de 600 Nm.

McLaren MP4-12C

Datorită greutăţii reduse (1.300 de kilograme), MP4-12C sprintează de la 0 la 200 km/h în mai puţin de 10 secunde şi emite sub 300 de grame de CO2 pe kilometru. Preţul unui exemplar - din cele 1.000 pe care firma le va construi - va fi de aproximativ 180.000 de euro.

Modificare
Logan mai scurt pentru indieni

Modelul Logan ar putea fi modificat pentru a face faţă cerinţelor pieţei indiene. În cadrul Mahindra Renault Private Limited (LPMC) - un parteneriat între Mahindra & Mahindra (M & M) şi Renault - se zvoneşte că ar fi apărut unele disensiuni din pricina vânzărilor slabe ale modelului Logan pe piaţa indiană, informează dnaindia.com.

Logan

Indienii au cerut în repetate rânduri ca modelele pentru piaţa locală să nu depăşească lungimea de patru metri (pentru a beneficia de accize mai mici), în vreme ce francezii au refuzat să facă acest lucru deoarece folosesc o platformă globală - cu lungimea de 4,2 m - pentru acest model şi nu pot face modificări doar pentru o piaţă anume. Totuşi, se pare că - susţine sursa citată - pentru a recâştiga terenul pierdut, francezii intenţionează acum să scurteze Loganul destinat pieţei indiene.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite