Zece zile colorate la Festivalul Spring Jazz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri începe ediţia din 2010 a Festivalului Bucharest Spring Jazz. Printre cei care vor oferi recitaluri pe scenele din Capitală se numără Yusef Lateef Quartet, Pharoah Sanders Quartet şi Teodora Enache.

Timp de zece zile, Ateneul Român şi Sala Palatului vor fi gazdele unuia dintre cele mai importante evenimente jazzistice din România. Primul concert programat în această stagiune este cel susţinut de Teodora Enache şi cvartetul Darius Brubeck, miercuri seară, la ora 20.00, pe scena Ateneului Român.

Una dintre cele mai bune voci ale jazzului românesc, despre care Johnny Griffin spunea „cântă cu inima", a debutat în 1993, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, unde a fost şi premiată. A urmat un lung şir de concerte, în toată ţara, dar şi în străinătate, în care a cântat cu Johnny Răducanu sau Ovidiu Lipan Ţăndărică. S-a mutat în America, unde cariera ei a luat un avânt impresionant, fiind recompensată cu numeroase premii, iar criticii de specialitate au numit-o chiar „a doua Ella Fitzgerald".

Teodora s-a retras de pe scenă timp de doi ani, între 2008 şi 2009, perioadă în care a devenit mamă şi s-a dedicat acestei noi activităţi. Acum, ea revine în forţă, pe scena muzicală, cu un recital incendiar susţinut alături de Darius Brubeck Quartet. Fostul director al Centrului pentru Jazz şi muzică populară din Durban, Africa de Sud, s-a dedicat, începând cu 2006, unei activităţi concertistice prin toată lumea.

Alte concerte din programul festivalului: Yusef Lateef Quartet şi Pharoah Sanders Quartet, la 11 mai, la Sala Palatului şi Roy Hargrove, 12 mai, Sala Palatului. Biletele pentru Bucharest Spring Jazz Festival sunt disponibile în reţeaua magazinelor Eventim, Germanos şi Vodafone, în librăriile Cărtureşti şi Humanitas, la casa de bilete a Sălii Palatului sau online, pe site-urile www.bilete.ro şi www.eventim.ro, şi costă între 75 şi 350 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite