Tricky „şopteşte“ şi publicului din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut pentru stilul vocal aproape şoptit, cântăreţul care a recunoscut că de cele mai multe ori scrie versuri dintr-o perspectivă feminină concertează pe 26 noiembrie la Sala Palatului.

Tricky (foto), pe numele său real Adrian Thaws, s-a născut în Anglia, dar are rădăcini etnice diverse - jamaicane, spaniole şi asiatice.

Provine dintr-o familie cu probleme; tatăl lui a plecat de acasă înainte ca el să se nască, iar mama lui s-a sinucis când el avea doar patru ani. Tricky a fost crescut de bunica sa, care de multe ori îi permitea să stea acasă şi să urmărească filme horror în loc să meargă la şcoală.

La vârsta de 17 ani a petrecut câteva luni în închisoare, fiindcă i-a luat prin forţă 50 de lire unui prieten. „Perioada din închisoare mi-a prins foarte bine.

Nu mă voi mai întoarce niciodată acolo”, spunea Tricky mai târziu. Viitorul cântăreţ a avut norocul să-l cunoască pe DJ Milo, care i-a făcut cunoştinţă cu cei de la Massive Attack, care la vremea aceea se numeau The Wild Bunch, iar la 18 ani a primit porecla de Tricky Kid, în timp el renunţând la Kid.

Primul proiect muzical mai important la care a colaborat a fost mult aclamatul album de debut al celor de la Massive Attack, „Blue Lines”, care a fost lansat în 1991.

În acel moment, Tricky s-a lămurit că o carieră în muzică înseamnă şi mulţi bani, şi a declarat că pentru el muzica a însemnat mult timp doar „un pager şi bani”.

Tricky a apărut şi pe următorul album al celor de la Massive Attack, „Protection”, dar deja simţea nevoia să fie pe propriile picioare. Primul său album solo, „Maxinquaye” (care este un tribut adus mamei sale), a apărut în urma colaborării cu puştoaica în vârstă de doar 15 ani, Marina Topley-Bird, a cărei voce l-a impresionat pe Tricky.

Cei doi au înregistrat piesa „Aftermath”, care i-a adus cântăreţului, într-un final, primul său contract cu o casă de discuri. 

Artistul se află în prezent într-un turneu de promovare al celui mai recent album al său, „Knowle West Boy”, care a fost lansat anul acesta, turneu din care face parte concertul de la Bucureşti.

Biletele pentru show-ul pe care Tricky îl susţine pe 26 noiembrie la Sala Palatului pot fi procurate din reţelele magazinelor Diverta, Flamingo, Flanco, de la Librăriile Cărtureşti, Magazinul Muzica, sau online de pe site-urile www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, şi au preţuri între 60 şi 100 de lei, în funcţie de locul în sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite