Toţi pentru România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi pentru România!
Toţi pentru România!

Echipa masculină de sabie vrea să cucerească medalia de aur la Campionatul European. La trei ani de la precedentul succes, „muşchetarii” antrenaţi de Mihai Covaliu speră să dea marea lovitură la întrecerile continentale de la Plovdiv (Bulgaria).

Devenit liderul echipei de sabie după retragerea lui Mihai Covaliu, Rareş Dumitresc (25 de ani) traversează cea mai fericită perioadă a vieţii sale.

A câştigat trei etape de Cupă Mondială în acest sezon, este marele favorit la o medalie de aur la Europene şi s-a însurat sâmbătă cu cea care îi este alături la bine şi la greu de aproape şase ani, încă de pe băncile liceului.

„În urmă cu patru ani, eram cel mai mic din sală. Acum sunt al doilea ca vârstă şi le-am luat-o înainte colegilor şi cu însuratul. Cred că m-am maturizat suficient în ultima perioadă şi sper să devin campion european şi să ajut echipa să cucerească o medalie”, spune Rareş Dumitrescu, aflat pe locul trei mondial în acest sezon de Cupă Mondială.

Din echipa de sabie mai fac parte Florin Zalomir (27 de ani), Alexandru Siriţeanu (25 de ani) şi Cosmin Hâncianu (23 de ani), tricolorii având una din cele mai tinere echipe de la această ediţie a Campionatului European. „Scopul nostru este să facem o echipă solidă pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Dacă voi avea sprijin de la federaţie, voi chema în viitor şi câţiva juniori cu noi în pregătire. Cu puţin noroc putem ieşi campioni europeni la Plovdiv. La individual, Rareş are şanse mari să obţină o medalie deoarece a avut un sezon foarte bun şi s-a pregătit exemplar la ultimele antrenamente, deşi a fost preocupat în acelaşi timp şi cu pregătirile de nuntă”, a
subliniat antrenorul echipei de sabie, Mihai Covaliu.

Covaliu, sparring pentru elevii săi

Ajuns la 32 de ani, Mihai Covaliu nu poate sta departe de planşa de concurs. Retras după Jocurile Olimpice de la Beijing, „Cova” i-a provoacat deseori la duel pe elevii săi la ultimele antrenamente dinaintea Europenelor. Iniţiativa sa a trezit mult interes în rândul tinerilor scrimeri, care se ambiţionează astfel să-l învingă pe fostul campion olimpic.

image

Tricolorii se vor ghida la Europenele de la Plovdiv după mottoul muşchetarilor  Foto: Ştefan Găvan

Ana-Maria Brânză, vedeta noastră

„Mai trag alături de băieţi pentru că nu avem destui sparring-parteneri. Încerc cu ajutorul experienţei mele să le îngreunez asalturile. E bine că îşi doresc să mă bată, asta nu face decât să demonstreze că vor să ajungă cât mai sus”, spune Covaliu, care va debuta ca tehnician la un Campionat European.

Viceampioana olimpică de la Beijing este una din stelele competiţiei de la Sud de Dunăre. Aflată pe locul I în clasamentul mondial din acest sezon, bucureşteanca speră să obţină la Plovdiv prima ei medalie de aur la individual în competiţiile de top.

Ana Maria-Brânză (25 de ani) a cucerit anul trecut titlul continental cu echipa la Kiev, dar a pierdut finala la simplu în faţa unguroaicei Adrienn Hormay. Printre românii cu şanse mari la o medalie în proba individuală se mai numără Florin Zalomir (sabie, locul 17 mondial) şi Anca Măroiu (spadă, locul 19 mondial).

Program Campionatul European

14.07.2009

Floretă feminin individual
Sabie masculin individual
Semifinale şi finala floretă feminin şi sabie masculin, individual

15.07.2009

Floretă masculin individual
Spadă feminin individual
Semifinale şi finala spadă feminin şi floretă masculin, individual

16.07.2009

Sabie feminin individual
Spadă masculin individual
Spadă feminin sabie feminin şi spadă masculin, individual

17.07.2009

Floretă feminin echipe
Sabie masculin echipe
Finala pe echipe la feminin floretă şi sabie masculin

18.07.2009

Floretă masculin echipe
Spadă feminin echipe
Finala pe echipe la feminin spadă şi masculin floretă

19.07.2009

Spadă masculin echipe
Sabie feminin echipe
Finala pe echipe la sabie feminin şi sapdă masculin

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite