Târg de Florii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie Paştele, iar românii sunt invitaţi să petreacă un weekend tradiţional la Muzeul Ţăranului Român.

Floriile se sărbătoresc cu o săptămână înainte de Învierea Domnului, iar oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie, pe care, după aceea, le atârnă la icoanele din casă sau la geamuri şi uşi. Tradiţia spune că acestea îi apără de boli şi protejează casa de rele.

Târgul de Florii de la Muzeul Ţăranului Român reuneşte în acest an meşteri din toate colţurile României, care vor face demonstraţii de încondeiere a ouălor şi care vă vor îmbia să cumpăraţi icoane, ibrice de alamă, cusături de tot felul, împletituri, pristolnice sau scoarţe şi blide. 

Tot aici, cele mai pricepute gospodine din ţară vă poftesc să gustaţi sau să cumpăraţi cozonaci, pască, acadele, turtă dulce, colaci secuieşti sau nuga. Cei care doresc să pregătească preparate deosebite cu ocazia Paştelui pot lua lecţii de gătit miel, drob sau alte bunătăţi specifice.

Totodată, aici puteţi degusta ţuică şi palincă din mai multe regiuni ale ţării, dar şi suc de mere sau diferite tipuri de siropuri. Organizatorii vă vor aştepta inclusiv cu diverse spectacole de muzică, marionete şi păpuşi.

Important este însă să vă grăbiţi să ajungeţi la Muzeul Ţăranului Român dacă doriţi să luaţi parte la Târgul de Florii, pentru că acesta îşi va închide porţile astăzi, la ora 19.00. Biletul de intrare costă patru lei la preţ întreg şi doi lei la preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite