VIDEO Sushmita Sen, Miss Universe de la Bollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sushmita Sen
Sushmita Sen

Nu este doar frumoasă, ci şi inteligentă. Fostă Miss Universe 1994, actriţă, mamă a doi copii şi femeie de afaceri în acelaşi timp, Sushmita pare să le facă pe toate.

Sushmita Sen s-a născut la 19 noiembrie 1975 în Hyderabad, India. Tatăl ei, Shubeer Sen, este un fost comandant al forţelor aeriene indiene, iar mama ei, Subhra Sen, creatoare de modă şi designer de bijuterii.

Sushmita are un frate, Rajeev Sen, şi o soră, Neelam Sen. S-a născut în spitalul Sfânta Theresa din Hyderabad, dar a crescut în New Delhi. A făcut şcoala primară la Institutul Air Force Golden Jubilee şi a absolvit Colegiul Maitreyi din New Delhi.

În 1994, la vârsta de 18 ani, ea a câştigat titlul Femina Miss India, devansând-o pe Aishwarya Rai, care i-a urmat pe podium. Sen a reprezentat India la concursul Miss Universe care a avut loc la Manila, Filipine, în acelaşi an, şi a obţinut titlul de regină a frumuseţii.

În preliminarii Sushmita a ieşit pe locul trei, după Miss Columbia, Carolina Gómez, şi Miss Grecia, Rea Totounzi. În finală le-a avut însă drept rivale pe reprezentantele din Columbia şi Venezuela - Minorka Mercado. În final, juriul a votat-o pe Sushmita, ea devenind astfel prima femeie din India care a câştigat titlul de Miss Universe.

În rolul lui Benazir Bhutto

După o izbândă la Miss Universe, Sushmita s-a îndreptat spre o carieră în actorie. Primul ei film, „Dastak", apărut în 1996, nu a fost un succes de box-office. Al doilea film a ieşit însă în evidenţă, iar cel de-al treilea i-a adus gloria aşteptată. Rolul lui Rupali, în filmul „Biwi No.1", regizat de David Dhawan, i-a adus premiul de Cea mai bună actriţă în rol secundar la un Târg de Film.

Sushmita Sen, împreună cu fiica ei, Renee, pe podium la o prezentare din cadrul India Fashion Week

Sushmita Sen


„Biwi No.1" a fost pelicula care a avut cele mai mari încasări în 1999. În acelaşi an fusese nominalizată la aceeaşi categorie şi pentru rolul din „Sirf Tum", asta făcând-o din start favorită. Cel mai mare hit a fost filmul „Main Hoon Na", din 2004.

A jucat alături de actori foarte cunoscuţi la Bollywood. Printre cele mai recente pelicule se numără „Karma, Confessions and Holi", în care a apărut alături de Naomi Campbell. Presa a scris că Sushmita va primi şi rolul lui Benazir Bhutto, fostul prim-ministru al Pakistanului şi lider al opoziţiei politice, victima unui atentat sinucigaş cu bombă în cursul unei manifestaţii electorale, într-un film biografic intitulat simplu, „Benazir Bhutto - The Movie".

Acesta va fi filmat în diferite locuri din Pakistan, SUA, Marea Britanie şi Dubai, locul unde Bhutto a petrecut câţiva ani ca studentă şi ca lider politic în exil. „Da, voi juca acest rol. Producătorii încă aşteaptă aprobările din partea reprezentanţilor Partidului Popular Pakistanez. Când vor veni aprobările, începem filmul", a declarat Sushmita presei indiene.

Deocamdată, Sushmita se documentează pentru acest rol, citind despre Benazir Bhutto şi luând cursuri de dicţie Urdu. Recent, Sushmita a mai jucat în „Do Not Disturb" şi în „Dulha Mil Gaya".

Vrea ca titlul să revină în India

În 2000, Sushmita a adoptat o fetiţă, Renee, iar în urmă cu câteva zile, la 13 ianuarie, a adoptat-o şi pe Alisah, în vârstă de trei luni. Sushmita deţine franciza Miss Universe în India şi îşi doreşte foarte mult ca titlul să revină în ţara ei natală. „Vreau să aduc din nou coroana de Miss Universe în India. De aceea, vreau ca reprezentanta noastră să fie educată şi inteligentă. Limba nu este o barieră. La Miss Universe concurentele pot vorbi orice limbă", a declarat ea pentru glamsham.com.

A doua oară în Filipine

Sushmita (dreapta), imediat după ce a fost anunţată că este noua regină a frumuseţii. În stânga, Carolina Gomez, Miss Columbia

Sushmita Sen

Concursul din 1994 a avut loc la Manila, în Filipine, la 20 mai. Competiţia a mai fost organizată aici şi în 1974. Concursul a fost găzduit pentru prima dată de Bob Goen, de la „Entertainment Tonight", iar coprezentatoare a fost Arthel Neville. Miss Universe 1989, Angela Visser, a continuat să comenteze seara de gală.

Participantele au ajuns în Filipine la jumătatea lunii aprilie şi au participat la diverse evenimente şi competiţii. De asemenea, au vizitat atracţiile turistice din această zonă. Miss Popularitate a fost aleasă Barbara Kahatjipara, din Namibia, iar cea mai fotogenică -Minorka Mercado, din Venezuela.

Miss Universe
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite