Ana-Maria Brânză: „Strâng din dinţi pentru o medalie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Brânză: „Strâng din dinţi pentru  o medalie!”
Ana-Maria Brânză: „Strâng din dinţi pentru o medalie!”

Ana-Maria pleacă la Campionatele Mondiale din Turcia cu o tendinită acută la încheietura mâinii stângi. Triplă campioană europeană, echipa feminină de spadă speră să aducă din Antalya primul titlu mondial pentru sportul românesc din acest an.

„Adevărul Sporturi“: Absenţa ta de la Campionatul Naţional i-a cam pus pe jar pe fanii tăi. Care este starea ta medicală cu doar câteva zile înainte de Mondiale?

Ana-Maria Brânză:
Nu sunt refăcută sută la sută, dar am reuşit în ultima perioadă să mă antrenez de la egal la egal cu fetele. Durerile la mâna stângă s-au mai diminuat şi voi participa la Mondiale indiferent de consecinţe.

Cu ce te afectează această accidentare sâcâitoare pe planşa de concurs?

În primul rând îmi scade din viteza de reacţie. Apoi, nu pot împinge cum trebuie spada pentru că nu mai am forţă în braţ. Chiar şi flexibilitatea mâinii îmi este afectată, dar nu am ce face şi trebuie să trec peste acest necaz.

În acest context, cu ce gânduri abordezi Mondialul din Antalya?

Voi strânge din dinţi pentru o medalie. Dacă nu aş crede că pot urca pe podium, nu m-aş duce acolo doar ca să fiu spectator sau ca sa bifez o nouă competiţie.

Singura ta medalie de la Mondiale datează din 2002, când erai doar o puştoaică. Cum va fi acum, când te afli printre marile favorite?

Atunci am avut într-adevăr puţin noroc, pentru că lumea nu prea m-a băgat în seamă şi am reuşit să mă strecor tiptil către fazele superioare. Acum presiunea este însă mult mai mare, toţi aşteaptă o medalie de la mine şi sper să nu îi dezamăgesc.

Cum preconizezi că va fi concursul pe echipe la spadă?

Am dovedit deja la Plovdiv că suntem cea mai bună echipă din Europa. Din păcate, de-a lungul anilor am avut mereu ghinion la tragerea la sorţi. Singura formaţie care cred că ne poate pune probleme este China. Au o echipă puternică, dar cred că a venit timpul să trecem şi peste acest complex.

Ţi-ai stabilit un calendar pentru perioada următoare?

Obiectivul principal este să îmi rezolv problema cu mâna pentru că m-am săturat să  tot concurez cu dureri. Voi consulta mai mulţi medici şi, dacă va fi nevoie de operaţie, voi recurge şi la această soluţie. Pentru refacerea tendoanelor este oricum nevoie de o perioadă mai mare de repaus total şi, în mod sigur, voi lăsa scrima deoparte pentru cel puţin trei luni. 

Muschetarii, arma secretă

Vicecampioni europeni la Plovdiv, băieţii din echipa de sabie antrenaţi de Mihai Covaliu speră să se întoarcă cu o medalie din Turcia. Câştigător a mai multor etape de Cupă Mondială în acest sezon, Rareş Dumitrescu (nr.4 în clasamentul mondial) este creditat cu şanse reale la podium şi la individual.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite