Stelele Moscovei pe gheaţa din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioni olimpici, mondiali şi europeni la patinaj, acompaniaţi de circari şi acrobaţi, vor încânta publicul din România cu ocazia turneului susţinut de  „Stelele Moscovei pe Gheaţă”.

Turneul începe pe 27 februarie cu spectacolul de pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc şi continuă cu show-uri incendiare pe 1, 2 şi 3 martie, pe gheaţa patinoarului „Mihai Flamaropol” din Bucureşti, precum şi în Brăila şi Galaţi.

Compania „Stelele Moscovei pe Gheaţă” a fost înfiinţată de patinatorul rus Igor Bobrin, fost campion european în anul 1981 şi campion naţional al Uniunii Sovietice în 1978 şi între 1980 şi 1982. După ce s-a retras din competiţii s-a lansat în industria patinajului acrobatic, fiind numit chiar „regele” acestui gen.

În 1986 s-a hotărât să înfiinţeze propriul teatru pe gheaţă, fondând compania „Stelele Moscovei pe Gheaţă”. Bobrin este, de asemenea, şi dansator, antrenor şi coregraf al celebrei companii. Patinatorul s-a căsătorit cu Natalia (Nataşa) Bestemianova, fostă campioană olimpică la patinaj artistic, care îi este parteneră şi în cadrul companiei.

Celor doi li s-a alăturat un alt celebru patinator rus, Andrei Bukin, dar şi artişti de circ care execută acrobaţii pe gheaţă, ţinând publicul cu răsuflarea tăiată. Printre spectacolele pe care compania de teatru de gheaţă le-a prezentat în turneele de până acum se numără „Albă ca Zăpada”, „Mowgli”, „Mary Poppins”, „Alice în ţara minunilor”, „Cenuşăreasa”, „Romeo şi Julieta” sau „Faust secolul XX”.

Cei trei foşti patinatori de talie mondială semnează şi producţia artistică a spectacolului „Dances on Ice”, care este varianta pe gheaţă a show-ului „Dansez pentru tine”. În acelaşi timp, Bobrin, Bestemianova şi Bukin sunt şi antrenori ai patinatorilor care activează în circuitele competiţionale europene, mondiale şi olimpice, atât la categoria juniori, cât şi la seniori.

Preţul biletelor pentru acest eveniment se încadrează între 70 şi 150 de lei, în funcţie de locurile din sală, şi pot fi procurate de pe site-ul www.bilet.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite