Steaua, fără rival în campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua, fără rival în campionat
Steaua, fără rival în campionat

„Roş-albaştrii“ au câştigat semifinala cu Dinamo, iar sâmbătă, la Bucureşti, vor disputa finala în compania Ştiinţei din Baia Mare. Trei victorii a reuşit Steaua în faţa lui Dinamo în această ediţie de campionat, însă cea de sâmbătă, din semifinalele Diviziei Naţionale, a fost şi cea mai clară (33-22).

Patru încercări au marcat steliştii în disputa cu eternii lor rivali, iar ultima dintre ele, a lui Cătălin Fercu - intercepţie în zona terenului propriu de  22 de metri, urmată de o cursă solitară -, a dovedit superioritatea echipei din Ghencea.

Bine grupaţi în defensivă, cu o înaintare ţeapănă, având în Florin Dascălu şi Dan Dumbravă doi oameni care au jucat bine cu piciorul - ultimul s-a remarcat şi prin câteva placaje la Cosmin Raţiu, dar şi prin faptul că a intervenit împăciuitor atunci când spiritele erau încinse -, oamenii lui Marin Moţ, Costică Florea şi Daniel Boldor au controlat ostilităţile în permanenţă, detaşându-se rapid, iar apoi conservând un avantaj liniştitor pe tabela de marcaj.

În plus, Steaua a ştiut să reacţioneze cu rapiditate atunci când a recuperat balonul, Fercu stârnind panică atunci când a avut balonul.

„Vrem să redevenim campioni!“

Veteran al „roş-albaştrilor“, talonerul Marcel Mihalache (38 de ani) nu şi-a putut ascunde satisfacţia pentru victorie şi calificarea în finală: „Victoria aceasta are o valoare mare. Nu numai că ne-am calificat în finală, dar i-am învins şi pe dinamovişti. ­Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, mai ales după cei doi ani în care am pierdut titlul în faţa lor“, a declarat cel care este la Steaua din 1995 şi care în acest răstimp a câştigat de patru ori titlul naţional (1999, 2003, 2005 şi 2006).

Uriaşul jucător (are 102 kilograme) crede că acest succes se datorează lotului mai valoros şi mai închegat pe care îl are Steaua, echipă care a rămas la vârf deşi în 2008 i-a pierdut pe Ionuţ Dimofte şi Marius Bejan, plecaţi la Ştiinţa Baia Mare.

Mihalache îi va reîntâlni pe aceştia în finala de sâmbătă, de la Bucureşti (ora 18.00, stadion Arcul de Triumf, în direct la TVR 1), convins că întâlnirea va fi dură: „Baia Mare este singura echipă care ne-a învins în această ediţie. Au o înaintare foarte bună, jucători ambiţioşi. Se vede că acolo s-a investit mult în ultima vreme. Sper şi cred că vom câştiga în faţa lor”. 

Au marcat: Dascălu 1e, Rus 1e, Sârbu 1e, Fercu 1e, Vlaicu 2t, 3lp, respectiv Arhip 1e, Calafeteanu 1t, 5lp. Au arbitrat: Bogdan Miliţa, asistat de Dan Frăsineanu (ambii din Bucureşti) şi Cristian Răduţă (Braşov). Rezervă: Valentin Toma (Bucureşti). În cealaltă semifinală, Baia Mare s-a impus cu emoţii (22-21), deşi la un moment dat a condus cu 22-7.

Ultimul meci al lui Cătălin Fercu la Steaua

Cunoscut pentru viteza sa, aripa Cătălin Fercu a fost autorul unor acţiuni spectaculoase de atac în semifinala cu Dinamo. Aripa care pe 5 septembrie a împlinit 23 de ani va disputa sâmbătă, în finala cu Baia Mare, ultimul meci pentru Steaua. Braşoveanul a decis să se transfere la echipa din Arad, care a revenit în prima ligă şi pentru care a mai evoluat în urmă cu câţiva ani.

Dinamo, la a doua finală ratată în ultimii patru ani!

Nu este pentru prima dată când Dinamo nu dispută finala Diviziei Naţionale la rugby. În ediţia 2005-2006, “roş-albii” au capotat (5-17) în semifinale, în faţa revela­ţiei de atunci, Contor Zenner Arad. În acel an, Steaua a luat campionatul, iar Dinamo s-a mulţumit cu medalia de bronz. Faza finală a acelei ediţii s-a disputat la Constanţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite