Şic la 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroinele din „Totul despre sex 2” poartă haine cu paiete, fuste foarte scurte sau tocuri înalte şi au multă încredere în ele. Dar se îmbracă ele potrivit vârstei pe care o au?

Într-o scenă revelatoare din lungmetrajul „Totul despre sex 2", care rulează în prezent în cinematografe, Samantha (52 de ani) - interpretată de actriţa Kim Cattrall (care are în realitate 53 de ani!) - găseşte într-un magazin o rochie mini, aurie, cu mărgeluţe, pe care o consideră perfectă pentru a apărea pe covorul roşu, cu ocazia unei festivităţi. Chiar dacă prietenele ei pun sub semnul întrebării ţinuta aleasă, într-o scenă ulterioară, Samantha arată extraordinar în acea rochie şi o eclipsează pe adolesenta Miley Cyrus, aflată pe acelaşi covor roşu, în aceeaşi rochie.

Ratări vestimentare

De-a lungul filmului, grupul de prietene se afişează în haine foarte la modă. Unele dintre ele le vin foarte bine - de exemplu, rochia de vară portocalie plisată pe care Carrie (Sarah Jessica Parker, 45 de ani) o poartă pe plajă sau cea cu decolteu adânc în „v" purtată de Miranda (Cynthia Nixon, 44 de ani) la o nuntă. Dar există şi ratări. Taiorul roz-bombon purtat de Charlotte (Kristin Davis, 45 de ani) sau combinaţia nefericită de tricou cu logo şi fustă umflată, de bal, a lui Carrie nu ar arăta însă mai bine nici pe o femeie de 25 de ani. „Cred că e vorba despre cât de confortabilă şi încrezătoare se simte o persoană", spune designerul de accesorii Brian Atwood, citat de Associated Press.

„­Nu-mi place să impun limite nimănui. Cred că e vorba de întregul look. Am văzut femei mai în vârstă cu jachete à la anii '80, cu strasuri purtate cu fuste mini, dar oricine ar arăta ridicol în aşa ceva." Un pantof cu toc cui şic şi sofisticat e însă o altă poveste, spune Atwood, care a creat două perechi de pantofi cu tocuri de 15 centimetri pentru colecţia lui Carrie. O analiză onestă a atuurilor şi punctelor slabe, dar şi a stilului de viaţă şi a celui vestimentar ale fiecăreia ajută mult mai mult la crearea unei garderobe potrivite decât număratul lumânărilor de pe tort, spun experţii.

„Trebuie să ştii ce părţi ale corpului merită să scoţi în evidenţă", sfătuieşte Deborah Lloyd, director de creaţie la Kate Spade New York. Actriţele din „Totul despre sex" muncesc mult să-şi menţină siluetele ca să poată purta unele ţinute îndrăzneţe, spune ea, dar rămân şi fidele personalităţilor vestimentare ale personajelor lor.

Interzis la rochii prea strâmte

Lloyd spune că prima-doamnă Michelle Obama este un exemplu de femeie care-şi subliniază atuurile - mai ales braţele tonifiate - şi-şi păstrează un look tânăr şi modern, cu forme interesante şi culori puternice, fără să încerce să poarte haine prea tinereşti. „Pe măsură ce îmbătrâneşti, garderoba ar trebui să evolueze, nu doar să-ţi schimbi lookul pentru că eşti mai în vârstă", spune Lloyd.

Charla Krupp, autoarea cărţilor „Cum să nu arăţi bătrână" şi „Cum să nu mai arăţi niciodată grasă", trage o linie clară între îmbrăcămintea în tendinţe şi cea vulgară. Bluzele cu decolteuri prea mari, fustele prea scurte, rochiile prea strâmte sunt interzise, spune Krupp. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, decolteurile şi lungimile de fustă considerate potrivite sunt puţin „mai îmbrăcate". „Nu vrei să fii ostentativă.

Nu spun că nu poţi fi sexy când eşti mai în vârstă - Sarah Jessica Parker reuşeşte asta, la fel ca şi personajul Miranda", spune Krupp. „Sunt femei elegante, mature, sofisticate şi sexy. Dar nu vrei să arăţi ca şi cum ai fi dat o raită prin dulapul fiicei tale."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite