Show culinar în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătari din mai multe ţări se vor întrece în preparate delicioase, iar aromele mâncărurilor pregătite vor îmbia publicul către Parcul Izvor din Capitală, la primul Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber, între 8 şi 10 mai. Evenimentul este primul de acest gen înregistrat internaţional.

La eveniment vor participa competitori din România, dar şi din Turcia, Franţa, Elveţia, Canada, Finlanda, Italia, Belgia, Israel, Peru, Cipru şi Malaysia. Aceştia îşi vor arăta talentele la mai multe probe, campionatul fiind împărţit în două clase, alcătuite la rândul lor, din mai multe secţiuni.

Cei care vor trece în weekend prin parcul Izvor vor fi invitaţi să deguste preparate reci, aperitive, produse de patiserie, dar şi mâncăruri pregătite la plită, la ceaun sau la grătar şi, bineînţeles, dulciuri.

Cei mai buni dintre bucătarii care se vor întrece în a atrage de partea lor publicul, dar şi juriul, vor fi recompensaţi cu o serie de premii precum: „Cupa Clasei Gătit în Aer Liber”, „Premiul Special pentru Popularitate”, „Premiul Special pentru Complexitate”, „Premiul Special pentru Creativitate”, „Bucătarul Etapei”, „Bucătăreasa Etapei”, „Reţeta Etapei”, „Premiul Special pentru dexteritate”, „Cel mai aspectuos stand de concurent” şi „Cupa Radu Anton Roman”.

Juriu de specialitate

Jurioul concursului este prezidat de Robert Rainford, vedeta emisiunii de televiziune „Licence to Grill”, iar juriul este format din maeştrii în artă culinară Vlad Florică, Cornelia Ghişoi, Jakob Hausmann, Nicu Urs, Antonio Passarelli, Horia Vîrlan şi Petrişor Tănase.

Lor li se vor alătura preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Dumitru Burtea, somelierul Sergiu Nedelea, dar şi Dan Chişu şi specialiştii Jyrki Yli-Uotila, Michel Joffre, Stephanne Pierre şi Srecko Koklic.

Evenimentul de la Bucureşti reprezintă prima etapă a acestui concurs, cea de-a doua urmând să aibă loc la Cluj în perioada 18-20 septembrie. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este prima competiţie gastronomică din România licenţiată şi înregistată în programul internaţional al Asociaţiei Internaţionale a Bucătarilor (World Association of Chef’s Societies).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite