Serialului „24” : Rămas-bun, Jack!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiefer Sutherland (centru), în rolul agentului antitero CTU, alături de echipa lui
Kiefer Sutherland (centru), în rolul agentului antitero CTU, alături de echipa lui

Săptămâna aceasta este ultima în care mai puteţi achiziţiona prima parte a serialului „24”. Pachetul conţine 12 DVD-uri cu toate cele 24 de episoade ale primei serii, dar şi o cutie de colecţie.

Pachetul este disponibil doar împreună cu ziarul „Adevărul" şi cu revista „Adevărul magazin de duminică" la preţul de 44,90 lei. Kiefer Sutherland, care apare în rolul lui Jack Bauer, personajul principal din „24", a devenit cel mai bine plătit actor dintr-un serial. După ce primele serii au depăşit cota de audienţă propusă, actorul a ajuns în 2007 la un salariu de 22 de milioane de dolari, pentru fiecare 24 de episoade.

Succesul serialului i-a convins pe producători, printre care se numără şi Sutherland, să transpună aventurile agenţilor CTU şi într-un film de televiziune. Astfel, în urmă cu doi ani, a fost filmat „24: Exile" („24: Exilul"), care precede acţiunea din al şaptelea sezon, iar teatrul de luptă se mută în Africa. Iar în Marea Britanie, postul de televiziune BBC3 a hotărât, în urma audienţelor ridicate înregistrate de serial, să producă o emisiune intitulată „Pure 24", care era prezentată imediat ce se încheia câte un episod.

Albume muzicale şi jocuri video

Serialul „24" a beneficiat de nenumărate albume cu muzică înregistrată special pentru această producţie. Cel mai important album este însă „24: The Soundtrack" („24: Coloana sonoră"). Acesta conţine 19 piese compuse exclusiv pentru primele trei părţi ale serialului. Autorul acestora este multipremiatul Sean Callery. Un alt album cu muzica din serial include piesele care au marcat acţiunea din sezoanele patru şi cinci. Cel mai recent material discografic lansat este „24: Redemption" („24: Răscumpărarea"), pe care puteţi asculta piesele din seriile şase şi şapte.

Producţia a beneficiat şi de o serie de romane grafice, lansate de editura IDW Publishing, care prezintă diferite momente din acest serial. Primul a fost „24: The Shot" („24: Lovitura"), apărut în 2004, care a încercat să scoată în evidenţă faptul că acţiunea se petrece în timp real. Acesta a fost urmat de „24: Stories" („24: Poveşti") şi „24: Midnight Sun" („24: Soarele de la miezul nopţii"), în care s-a renunţat la acţiunea în timp real.

Cele trei romane grafice au fost reunite într-un singur roman, „24", lansat de editura Titan Books. IDW a mai lansat, din noiembrie 2005 până în martie 2006, miniseria „24: Nightfall" („24: Căderea nopţii"). Cel de-al cincilea roman grafic scos pe piaţă de editură s-a intitulat „24: Cold Warriors" („24: Războinici reci"). Acest volum, editat în 48 de pagini, prezintă aventurile agentului Jack Bauer în timp ce încearcă să oprească un grup terorist rus care activează în Alaska.

Cei care nu au fost impresionaţi nici de serial, nici de cărţi şi nici de romanele grafice marca „24" pot încerca jocurile video. Primul şi totodată cel mai important este „24: The Game" („24: Jocul"), lansat de Sony Computer. Acesta respectă cu destul de mare fidelitate firul serialului şi poate fi jucat exclusiv pe consolele Playstation 2 de la Sony. Acţiunea din joc este plasată între primele două serii, cu şase luni înainte de începerea celei din urmă. În joc apar aproape toate personajele care sunt prezente şi în serial.

Jocul de masă „24", însoţit de un DVD, permite participanţilor să intre în rolul unuia dintre agenţii CTU, având astfel acces la planurile secrete ale agenţiei. Acţiunea începe în momentul în care teroriştii reuşesc să pună în aplicare planul pe care l-au făcut, convingându-vă să plecaţi pe urma lor. Compania Iplay a lansat şi două jocuri pentru telefoanele mobile, primul în luna februarie a anului 2006, cel de-al doilea în noiembrie.

Serial online

Producţia „24" a beneficiat de un spin-off (n.r. derivat. Reprezintă o nouă entitate formată prin desprinderea dintr-una mai mare, precum un nou serial de televiziune bazat pe un serial preexistent), format din trei serii, difuzate doar pe internet şi a primit titlul de „The Rookie". Acţinea se petrece în acelaşi sediu imaginar al agenţiei antitero CTU, unde s-a filmat şi serialul, iar actorii sunt în mare parte aceiaşi. În cele trei sezoane difuzate pe internet a fost folosit acelaşi platou de filmare în care a fost realizat serialul, dar şi o mare parte din elementele din „24", precum grafica, tehnicile de editare şi muzica.

Una dintre puţinele diferenţe majore dintre cele două producţii o constituie tipul de filmare. Dacă serialul este cunoscut datorită tehnicii de rulare a evenimentelor în timp real, o serie conţinând 24 de episoade în care sunt prezentate exact 24 de ore din viaţa personajelor, spin-off-ul filmat în 2007 şi 2008 a renunţat la această tehnică.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite