Serbia este noua campioană mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbia este noua campioană mondială
Serbia este noua campioană mondială

Echipa de polo masculin a Serbiei a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a patra oară în istoria acestui sport (1986, 1991,2 005, 2009), titlul de campioană modială.

 Ex-iugoslavii au învins în finala de la Foro Olimpico, din capitala Italiei, reprezentativa similară a Spaniei cu scorul de 14-13 după un meci dramatic, în care au existat două „sferturi” fără ca vreo echipă să înscrie vreun gol.

A fost nevoie de lovituri de la cinci metri pentru a se decide campioana, după ce la finalul timpului regulamentar tabela arăta scorul egal, 6-6, iar după încă două reprize de prelungire, 7-7.

Palmares internaţional

Serbia şi Ungaria sunt singurele echipe care deţin nouă medalii câştigate la cele 13 ediţii de Mondiale, însă Serbia a urcat de patru ori pe primul loc al podiumului, în timp ce vecinii noştri de la vest doar de două ori.

Tot duble campioane mondiale sunt şi reprezentativele Italiei, Spaniei şi Rusiei, însă cu un palmares general mai slab, în timp ce croaţii s-au impus o singură dată la ediţia precedentă care a avut loc în Australia.

Clasamentul la polo masculin CM de la Roma

1. Serbia
2. Spania
3. Croaţia
4. SUA
5. Ungaria
6. Germania
7. ROMÂNIA
8. Canada
9. Muntenegru
10. Australia
11. Italia
12. China
13. Brazilia
14. Macedonia
15. Africa de Sud
16. Kazakhstan

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite