„Samson şi Dalila”, spectacol la Operă cu invitaţi internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera Naţională Bucureşti şi-a făcut o tradiţie din prezentarea pe scenă, în fiecare decembrie, a unor artişti de talie internaţională. Anul acesta, pentru spectacolul „Samson şi Dalila” sunt invitaţi mezzosoprana Sylvie Brunet şi tenorul Andrew Richards.

Dacă anul trecut Opera Naţională Bucureşti l-a invitat pe celebrul bariton italian Renato Bruson, de data aceasta vor cânta mezzosoprana de origine franceză Sylvie Brunet şi tenorul american Andrew Richards.

Sâmbătă, 13 decembrie, începând cu ora 18.30, cei doi vor interpreta partiturile principale din spectacolul „Samson şi Dalila” de Camille Saint-Saens, sub conducerea dirijorului Iurie Florea. Din distribuţia spectacolului mai fac parte Ştefan Ignat, care îl interpretează pe Marele Preot, Mihnea Lamatic, în rolul lui Abimeleh, Pompeiu Hărăşteanu – un evreu bătrân, Lucian Corchiş – Filistean I şi Daniel Filipescu – Filistean II.

Mezzosoprana Sylvie Brunet este menţionată de presa internaţională drept „una dintre cele mai mari artiste lirice ale timpului nostru. Vocea ei, cu un incredibil registru şi de o mare bogăţie armonică, îi permite să acopere un repertoriu foarte vast.

Astfel, în iunie 2006 a interpretat memorabil rolul Sélika din «L’Africaine» de Giacomo Meyerbeer, la Opera National du Rhin din Strasbourg”, menţiona cotidianul francez “Le Monde”. Încă de la debut, Sylvie Brunet a fost invitată pe marile scene internaţionale, precum Scala, unde a avut partitura titulară din opera „Iphigénie en Tauride” de Christoph Willibald Gluck, rol în care a apărut de mai bine de 100 de ori în patru ani.

Brunet interpretează personaje de mezzosoprană din repertoriul verdian, wagnerian, dar şi din marele repertoriu francez: Hector Berlioz, Jules Massenet, Giacomo Meyerbeer şi partituri pentru tipul de voce soprană dramatică.

Absolvent al Şcolii de Muzică Eastman, Andrew Richards a primit în decursul vremii nenumărate premii, printre care locul I la concursurile „Enrico Caruso”,  „Liederkranz” şi „Opera Index”, dar şi burse speciale din partea Fundaţiilor Puccini şi Sullivan. Richards şi-a desăvârşit formarea ca solist al Operei din Pittsburgh şi şi-a continuat activitatea profesională în cadrul instituţiilor din Sarasota sau Pittsburgh.

El a debutat în luna mai a anului 2004, la Teatro Giuseppe Verdi din Trieste, Italia, unde l-a interpretat pe Don Jose din „Carmen”. Tenorul a fost un invitat constant al Operei Pacific, unde a apărut în rolurile Ducele din „Rigoletto”, Macduff din „Macbeth” şi Alfredo din „La Traviata”. De asemenea, a cântat „Requiemul” lui Verdi alături de orchestra filarmonică din Vancouver. În februarie 2005 a participat la noua montare a operei Faust, unde a avut partitura titulară. Tot în 2005 a cântat pentru prima oară şi „Tosca” la Opera din Michigan.

Biletele pentru spectacolul „Samson şi Dalila”, ce are loc sâmbătă pe scena Operei Naţionale Bucureşti, costă între 7,35 şi 26,25 lei, în funcţie de locul din sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite