Să creşteţi mari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Să creşteţi mari!
Să creşteţi mari!

Micii rugbişti de la CSŞ 6 şi Griviţa şi-au încercat forţele în „Parcul Copilului“, disputa lor încheindu-se la egalitate, 7-7, în turneul organizat în memoria fostului internaţional Mihai Ţibuleac. Foşti mari internaţionali precum Viorel Morariu, Radu Demian, Marin Ionescu, Dumitru Alexandru, Marin Moţ au asistat la disputa micuţilor rugbişti.

În ciuda lipsurilor materiale cu care se confruntă, clubul de rugby Griviţa Bucureşti (preşedinte George Daniel Costache) a organizat sâmbătă dimineaţă, pe terenul 2 din „Parcul Copilului“, ediţia cu numărul 7 a Memorialului „Mihai Ţibuleac“.

Cu o energie specifică vârstei, echipele U14 (generaţia 1996/97) de la CSŞ6 Bucureşti şi Griviţa au deschis „balul“, întrecerea lor încheindu-se la egalitate: 7-7 - la acest nivel se contorizează eseurile marcate, încercările nefiind transformate.

A urmat un meci mai mult decât amical între formaţia de seniori a Griviţei, care a disputat „barajul“ pentru promovarea în prima ligă vara trecută, şi o selecţionată a unor francezi care lucrează în Bucureşti. Rezultatul final a contat mai puţin, el fiind stabilit de fapt la tradiţionala „repriză a treia“, una în care prietenia şi buna dispoziţie sunt la ele acasă.

Desfăşurată în zona tribunei oficiale a terenului central, festivitatea de premiere s-a derulat în... pas alergător, toţi participanţii fiind grăbiţi să plece pe stadionul „Arcul de Triumf“ unde urma să înceapă meciul din Challenge Cup.

După ce s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Mihai Ţibuleac, fosta „uvertură“ a Griviţei şi a naţionalei de rugby, copiii şi-au primit darurile. Iar Marin Ionescu, înaintaşul care a marcat memorabilul eseu de la Cardiff, din meciul pierdut la limită (12-13) cu Ţara Galilor XV, în urmă cu exact trei decenii, a oferit gazdelor, o plachetă comemorativă şi o diplomă de excelenţă din partea Asociaţiei Internaţionalilor Români de Rugby. 

Pepinieră pentru Sportul Studenţesc

image


Fost jucător de rugby la Griviţa şi la Ştiinţa Bucureşti, Aurel Petrescu se ocupă de iniţierea în tainele sportului cu balonul oval la Clubul Sportiv Şcolar nr. 6 Bucureşti (director Mişu Rolea). “Avem echipe de Under 14 şi de juniori. În total sunt vreo 30 de copii. Activitatea o desfăşurăm pe Studenţesc Tei. L-am cunoscut pe Mihai Ţibuleac, Dumnezeu să-l odihnească în pace! Când termină junioratul o parte dintre băieţi ajung la Sportul Studenţesc, în divizia a doua”, a declarat antrenorul pentru „Adevărul Sporturi“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite