Rochiile-simbol ale ultimilor 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochia cu steagul Marii Britanii purtată de Ginger Spice în 1997 a fost votată de insulari pe primul loc într-un clasament al celor mai reprezentative ţinute din ultima jumătate de secol.

Un sondaj online, realizat de un site britanic, a stabilit că rochia mini „Union Jack" (numele dat de britanici steagului naţional) purtată de fosta membră a trupei Spice Girls Geri Halliwell la premiile Brit din 1997 simbolizează cel mai bine moda ultimei jumătăţi de secol.

Ea a reunit opţiunile a 82% din persoanele care au participat la sondaj pe site-ul magazinului de modă offerssupermarket.co.uk. „Toată lumea îşi aminteşte de momentul în care Geri Halliwell a apărut pe scenă în acea rochie Union Jack", spune Eve Atkins, fondatoarea OffersSupermarket, citată de „The Telegraph".

„Toţi cei care ne uitam la Brit Awards ne-am simţit patrioţi. Iar ea arăta extraordinar. Am fost şocată să realizez că era pur şi simplu un prosop imprimat cusut peste o rochie simplă, fără ca vreun designer să se fi implicat."

Monroe şi Hepburn, în top

Pe a doua poziţie a clasamentului se găseşte rochia semnată Gianni Versace, pe care actriţa Liz Hurley a purtat-o la premiera de la Londra a filmului „Patru nunţi şi o înmormântare" din 1994. Ţinuta, care a fost votată de 79% din utilizatori, a devenit celebră datorită despicăturilor laterale „umplute" cu ace de siguranţă.

Rochia decoltată albă purtată de Marilyn Monroe în „Şapte ani de căsnicie", care se ridică de la curenţii de aer veniţi de la o gură de aerisire a metroului, într-o scenă devenită faimoasă, se află abia pe locul trei, cu 74% din voturi. Pe următoarea poziţie s-au clasat rochiţa neagră Givenchy şi perlele lui Audrey Hepburn din „Mic dejun la Tiffany", care s-a vândut la o licitaţie caritabilă cu peste 540.000 de euro.

Trenă de 7,5 metri

Următoarele locuri în topul ţinutelor-simbol au fost ocupate de costumaţia purtată de Lady Gaga în februarie anul acesta la Brit Awards - o rochie albă din trei volane masive, o perucă foarte înaltă şi o mască din dantelă - rochia de mireasă a prinţesei Diana - creată de Elizabeth şi David Emanuel şi făcută din tafta de mătase, decorată cu dantelă brodată, paiete şi 10.000 de perle, cu o trenă de 7,5 metri - şi pantalonaşii aurii ai lui Kylie Minogue din videoclipul „Spinning Around", cumpăraţi de stilistul ei William Baker cu mai puţin de un euro dintr-un magazin ieftin.

Ultimele trei poziţii ale clasamentului sunt ocupate de rochia translucidă, verde-albăstruie, Versace, purtată de Jennifer Lopez la premiile Grammy din 2000, scandaloasa rochie-lebădă a lui Bjork de la Oscarurile din 2001, creată de designerul macedonian Marjan Pejoski, şi ţinuta Versace, roşie, cu decolteu adânc, a lui Cindy Crawford, purtată la o altă ceremonie de acordare a premiilor Academiei Americane de Film, în 1991. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite