Regal muzical grecesc în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 19.00, George Dalaras va susţine un concert extraordinar pe scena Zone Arena din Bucureşti, alături de alte nume importante ale muzicii greceşti, precum Despina Olympiou sau Michalis Tzouganakis.

Grecul George Dalaras va cânta în seara aceasta în cel mai nou loc destinat evenimentelor în aer liber, Zone Arena, de pe strada Barbu Văcărescu, numărul 164, începând cu ora 19.00.

Concertul are loc cu ocazia turneului „The Encore Tour - Europe 2010", care debutează la Bucureşti. Invitaţii săi sunt Despina Olympiou, una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale Greciei de azi şi Michalis Tzouganakis, un apreciat cântareţ şi poliistrumentist, cel principal fiind lăuta.

George Dalaras cântă în greceşte, dar muzica lui, izvorâtă din inimă, este universală" nota ziarul francez „Le Figaro" în 1993, după un concert susţinut la Paris. Cântăreţul s-a născut la Pireu, principalul port al Atenei şi provine dintr-o familie cu rădăcini muzicale. Tatăl său a fost instrumentist bouzouki, iar primele amintiri ale lui Dalaras sunt strâns legate de principalele forme de muzică grecească: laiko (popular), rembetika (un fel de blues) şi paradosiaka (tradiţional).

Prima sa apariţie publică a avut loc imediat după ce a împlinit 16 ani, în calitate de chitarist şi vocalist. Doi ani mai târziu, el a înregistrat primul lui album, fiind primul muzician care a propus combinarea stilului tradiţional cu cel urban grecesc, lucru foarte apreciat de public. Discul s-a vândut în sute de mii de exemplare, în doar câteva săptămâni.

Până în prezent, George Dalaras a lansat 75 de materiale discografice şi a colaborat pe alte 55, în calitate de producător sau intrumentist. Biletele pentru concertul din această seară sunt valabile în magzinele Eventim, BestMusic sau BestMusic.ro şi costă între 75 şi 350 de lei, în funcţie de loc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite