Primele oferte ieftine după Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile de schi din Austria sunt cele mai căutate şi după Sărbători
Pârtiile de schi din Austria sunt cele mai căutate şi după Sărbători

Criza economică mondială a redus preţurile sejururilor de Sărbători. Cu toate acestea, mulţi nu şi-au permis să petreacă nici măcar câteva zile departe de casă. Pentru toţi aceştia, dar şi pentru cei care doresc să se mai distreze câteva zile, agenţiile de turism au pregătit pachete speciale la preţ redus.

În staţiunea Predeal, o cameră la un hotel de trei stele a scăzut de la 60 de euro pe noapte la 25 de euro de persoană. La pensiuni, în funcţie de categorie, preţul unei camere duble cu baie proprie variază acum între 50 şi 80 de lei pe noapte, după ce, în perioada Sărbătorilor era de aproximativ 150 de lei.

În Buşteni, o cameră dublă la hotel costă aproximativ 50 de euro pe noapte, iar la Sinaia, între 50 şi 70 de euro pe noapte. Mai ieftin este la pensiuni, unde o cameră dublă costă aproximativ 25 de euro pe noapte.

În cele două orăşele puteţi sta însă şi în gazdă. Localnicii au scăzut şi ei preţurile pentru această perioadă, preţul unei camere încadrându-se între 45 şi 80 de lei pe noapte. Cea mai scumpă staţiune de pe Valea Prahovei rămâne tot Poiana Braşov, unde cu tot cu ieftiniri o cameră la hotel nu e mai ieftină de 100 de euro pe noapte, iar la pensiuni, camera costă între 100 şi 150 de euro pe noapte. 

Cu bani puţini la peste 25 de grade

Cele mai căutate destinaţii în acest moment sunt în continuare staţiunile de schi, dar şi destinaţiile exotice, unde puteţi lenevi pe plajă cu un cocteil servit în nucă de cocos: Tunisia, Egiptul, Israelul, Cuba, Insulele Bora Bora, Tenerife şi Thailanda.

Un concediu de o săptămână pe meleagurile piramidelor costă aproximativ 500 de euro

No title

Preţurile pentru aceste destinaţii se încadrează între 350 şi 1.000 de euro, pachetul de persoană cu  transportul, cazarea şi cel puţin o masă pe zi incluse. Cele mai ieftine destinaţii sunt Tunisia şi Egiptul, unde un sejur de şapte zile, cu transport, cazare şi demipensiune costă între 350 şi 500 de euro de persoană.

La polul opus, cele mai scumpe dintre destinaţiile ieftine sunt Cuba, Tenerife şi Bora Bora, unde pachetul cu transport, cazare şi demipensiune costă între 900 şi 1.000 de euro de persoană pentru şapte zile. 

Între Austria şi Bulgaria

Printre staţiunile de schi cele mai căutate în acest moment, la loc de cinste sunt cele din Austria. Pentru un sejur în Alpi turiştii pot alege pentru pachete ce se încadrează între 32 şi 250 de euro. Cele mai ieftine, de 32 de euro, au în preţ numai cazarea, la hotel de trei stele, iar transportul se face individual. Până la sfârşitul lunii ianuarie, preţul unei camere duble cu demipensiune la un hotel de patru stele din staţiunea Seefeld este de 87 de euro, iar în februarie, pentru şapte zile, în aceleaşi condiţii, preţul ajunge la 95 de euro.

Festivalul de cumpărături din Dubai este unul dintre cele mai cunoscute din lume

image

În staţiunea Kaprun, sejurul de şapte zile la hotelul de trei stele Pension Trauner, cu cameră dublă în regim de demipensiune, costă 43 de euro de persoană, până la sfârşitul lunii martie. Pentru toate cazurile de mai sus, în preţ nu este inclus transportul, însă companiile aeriene au oferte speciale.

De pe aeroporturile din Bucureşti pleacă în fiecare săptămână mai multe aeronave către Salzburg. Oferta companiei Tarom este de 149 de euro biletul fără taxele de aeroport. Plecările au loc în fiecare sâmbătă, la ora 14.50. Compania Blue Air are curse săptămânale spre Salzburg, decolarea având loc tot sâmbătă, la ora 15.40, la preţuri începând de la 39,99 euro, cu toate taxele incluse. Pentru cei care doresc să plece cu propriul echipament de schi, companiile oferă gratuit transportul acestuia.

Anul acesta, pe lângă staţiunile montane din Austria, şi cele din Bulgaria vin cu oferte greu de refuzat. În luna ianuarie, în ­Bansko, un sejur de şapte zile, ce include cazare la hotelul de lux din oraş, transportul şi pachet all-inclusive, costă aproximativ 330 de euro de persoană.

Cu toate că s-au ieftinit sejururile pe Valea Prahovei, vacanţele sunt încă scumpe la Poiana Braşov

No title

Hotelul se află la cinci minute de mers pe jos din centrul oraşului, iar printre facilităţile oferite se numără o sală de fitness, un teren de golf, mai multe camere de jocuri pentru toate vârstele, spa, centru de masaj, un teren de joacă pentru copii, mese de biliard şi pentru tenis, jacuzzi, băi turceşti, băi cu aburi, o piscină interioară, accesul la grătar şi transportul gratuit până la telecabină.

Pentru copiii până la 2 ani, locul în hotel este gratuit, iar cei până în 12 ani beneficiază de o reducere de 20%. În cazul în care ajungeţi în Bansko cu maşina proprie, există o parcare privată în incinta hotelului, însă pentru aceasta e nevoie să faceţi rezervare din timp şi costă 3 euro pe zi. Se acceptă, la cerere, şi animale de companie. În staţiunea Boroveţ, o cameră dublă, la hotelurile de patru stele, costă 32 de euro pe noapte, în regim de demipensiune.

Cea mai bună perioadă pentru cumpărături

Reducerile pentru perioada de după Sărbători se aplică şi pentru ţările de extrasezon precum Grecia sau Turcia. Un pachet de cinci zile în Grecia, incluzând cazare în hoteluri de trei stele, mic dejun, cină şi transportul, costă 200 de euro de persoană, iar în Turcia se apropie de 300 de euro. O altă ofertă exotică în această perioadă este cea pentru o croazieră pe Mediterană, cu pensiune completă. Biletul costă 1.000 de euro.

Pentru şapte zile petrecute pe malul oceanului, în Cuba, veţi plăti până la 1.000 de euro de persoană

image

Şi dacă anul acesta există reduceri şi la cazare, nu trebuie să uitaţi de celebrele solduri pentru cumpărături. În fiecare an, după Sărbători, magazinele oferă reduceri de până la 70% la toate obiectele, sezonul de shopping fiind la mare căutare în Europa în această perioadă. Cele mai cunoscute ţări europene pentru turismul de shopping sunt Franţa, Italia şi Austria. Cea mai apreciată zonă de cumpărături din lume este însă Dubaiul, unde există chiar şi un festival al cumpărăturilor, în cadrul căruia sunt aplicate reduceri foarte generoase la produsele de lux.

Făcând o socoteală, pentru o săptămână la munte în străinătate aveţi nevoie de un buget de aproximativ 500 de euro de persoană şi dacă adăugaţi încă 100 de euro puteţi face şi cumpărături după bunul plac. În ţările calde, pentru o săptămână all-inclusive vă trebuie între 700 şi 1.000 de euro, bani pe care nu veţi regreta însă că i-aţi cheltuit. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite