Premierele săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul vă prezintă cele mai interesante informaţii despre cele mai noi filme, carţi şi jocuri.

Cinepremiere

Îngeri şi demoni
Thriller

O nouă întâlnire cu echipa aflată în spatele ecranizării fenomenului bestseller „Codul lui Da Vinci”, semnat de Dan Brown. Sub bagheta regizorului Ron Howard îl vom revedea, aşadar, pe Tom Hanks, în versiunea cinematografică a unui alt roman al lui Brown, scris înaintea celui care i-a adus celebritatea.

Eroul este acelaşi profesor de simbologie, Robert Langdon, care, împreună cu fiica unui savant italian, ucis în mod misterios, se înfruntă cu o organizaţie ultrasecretă „Illuminati”.

Papa a murit şi cei patru candidaţi la succesiune sunt asasinaţi unul după altul. Indiciile duc spre „Illuminati”, care are o răfuială multiseculară cu Biserica Catolică. Răzbunarea pe care o pune la cale este teribilă şi implică distrugerea Vaticanului cu ajutorul unui dispozitiv antimaterie.

Cursa disperată pentru dejucarea acestui plan va trece prin felurite catacombe, cripte tainice, catedrale părăsite, pentru a ajunge până în inima vestitei instalaţii a Centrului de Cercetări Nucleare CERN, de la Geneva. Ne aflăm, aşadar, în faţa reeditării aceleiaşi reţete a reinterpretării trecutului în cheie conspiraţionistă modernă.


Cea mai fericită fată din lume

Comedie dramatică

image

Filmul de debut al lui Radu Jude, care a obţinut diferite distincţii la festivaluri internaţionale, vine să confirme că noua generaţie de cineaşti români se află pe val.

Este povestea unei adolescente din provincie (Andreea Boşneag), câştigătoare a unei maşini la concursul organizat de o firmă de băuturi răcoritoare. În drum spre Bucureşti, unde fata trebuie să participe la un clip publicitar, în familie se iscă un conflict: părinţii vor să vândă maşina pentru a începe o mică afacere, în vreme ce ea vrea să o păstreze...

Chemarea străbunilor
Aventuri

image

O nouă versiune cinematografică, de data aceasta în 3D, a romanului clasic al lui Jack London. Fetiţa venită să-şi petreacă vacanţa la bunicul ei, într-o zonă montană, ar vrea să păstreze ca animal de companie o corcitură între câine şi lup găsit cu un picior rănit, dar bătrânul ştie că aşa ceva ar fi contra naturii.

Şi pentru a o convinge, îi citeşte, noapte de noapte, tocmai din... cartea lui Jack London! Până la urmă, magnificul animal va fi antrenat ca să devină conducătorul unui atelaj de tras la sanie.

Lectură

Caprice Crane
Vai, ce-am uitat!

image

După ce un accident de circulaţie o ţintuieşte la pat, lui Jordan îi vine o idee de milioane: care-i cea mai bună metodă de a-ţi lăsa în urmă viaţa plicticoasă şi de a te reinventa?

Să te prefaci că nu-ţi mai aminteşti nimic! Aşadar, la adăpostul unei pretinse amnezii, ea îşi reglează conturile cu familia, îi serveşte şefei o lecţie de neuitat şi îi dă papucii iubitului mincinos şi trădător.
Editura Humanitas Fiction. 27,90 lei

Mihai Găinuşă
Povestiri mortale

image

Povestirile lui Mihai Găinuşă conturează un prozator pentru care ludicul, ironia şi umorul de bună calitate constituie ingrediente absolut necesare.

Fiecare povestire cuprinsă în volum are o morală ce poate fi aplicată nu doar spaţiului românesc, ci este universal valabilă. În “Povestiri mortale”, autorul nu propune o comedie socială, ci se axează pe comedia umană în general.
Editura Polirom. 22,95 lei

Irvin D. Yalom
Minciuni pe canapea

image

Îşi poate pierde un psihiatru minţile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul şedinţelor în care ar trebui să deţină controlul asupra pacienţilor?

Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăşte să joace rolul de pacientă neajutorată. Romanul lui Irvin Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepţie, în faţa singurătăţii şi a nevoii de iubire.
Editura Humanitas Fiction. 35,10 lei

Muzică

Barbra Streisand
The Concerts

image

Colecţia include trei materiale şi oferă fanilor posibilitatea de a urmări două dintre cele mai impresionante concerte susţinute de artistă. Primul prezintă evenimentul de la Ft. Lauderdale, Florida, pe care Barbra Streisand l-a susţinut în 2006.

Cel de-al doilea oferă fanilor ocazia de a retrăi momentele spectaculoase de la show-ul din 1994, la Arrowhead Pond in Anaheim, California, iar cel de-al treilea prezintă imagini deosebite cu interpreta şi diverse înregistrări din anii ’60 şi ’70, care nu au fost captate niciodată pe DVD. 129,90 lei

Compilaţie
Women in love 2

image

Universal Music România prezintă compilaţia “Women in Love 2”, o colecţie de 15 piese interpretate de cântăreţe precum Amy Winehouse, Duffy, Gabriella Cilmi sau Sheryl Crow.

Materialul discografic face o trecere în revistă a unora dintre cele mai bune cântece ale ultimilor ani, de la celebra “Luka”, interpretat de Suzanne Vega, “Feeling Good” de Nina Simone, “Mad About The Boy” cântat de Dinah Washington, până la  “Sweet About Me” al Gabriellei Cilmi. Alte piese pe care le puteţi asculta sunt “Bubbly”, “Stop” sau “Mr Rock & Roll”. 19,90 lei

Kenny G

Rhythm & Romance

image

Cu 48 de milioane de unităţi cumpărate şi un Premiu Grammy, Kenny G se află pe locul 25 în topul artiştilor americani cu cele mai mari vânzări. Cunoscut drept muzicianul care a cântat cea mai lungă notă la saxofon (45 minute şi 12 secunde), Kenny G şi-a încântat luna trecută fanii din România.

Acesta a susţinut un concert la Sala Palatului, eveniment ce a făcut parte din turneul de promovare a materialului discografic “Rhythm & Romance”. CD-ul conţine o colecţie de piese romantice cu influenţe latino, piese originale, dar şi hituri clasice. 29,90 lei

Games

Patapon 2
Acţiune

image

Povestea simpaticelor creaturi din tribul Patapon se extinde acum cu 80 de noi niveluri şi cu un nou tip de erou pe care puteţi să-l adaptaţi în funcţie de preferinţe. Cea mai mare noutate este însă modul de multiplayer (mai mulţi jucători) în care puteţi colabora în rezolvarea misiunilor cu alţi trei camarazi.

Exact ca şi în predecesorul său, micile personaje se vor mişca în ritmul tobelor magice, în funcţie de comenzile dumneavoastră şi se vor distra cu secvenţa de tobe Pon-Pon-Pata-Pon! 129 lei

Filme

August
Dramă

image

Acţiunea filmului are loc în luna august a anului 2001, înaintea unui atentat terorist din septembrie.

Filmul se concentrează asupra lui Tom, interpretat de actorul Josh Hartnett, cunoscut din filme precum „Dulcele sărut al Daliei”, „Cărări întortocheate” şi „Slevin: nevinovat cu ghinion”.

Acesta este un antreprenor care se zbate pentru a-şi menţine firma în picioare în timpul crizei financiare ce bate la uşă. El nu ştie însă ce dezastru se va abate asupra New Yorkului în scurt timp. DVD: 52,90 lei

Acţiune rapidă
Acţiune

image

Povestea filmului urmăreşte drama ofiţerului de poliţie Marek, care îşi pierde colegul şi cel mai bun prieten în timpul unei operaţiuni împotriva unei reţele de trafic de droguri.

Transferat într-un nou departament, specializat în muncă sub acoperire, Mark trebuie să se infiltreze într-o grupare de traficanţi de droguri care trimite mari cantităţi de canabis din sudul Spaniei în toată Franţa. În rolurile principale apar Roschdy Zem, Olivier Gourmet şi Jean-Michel Fête. DVD 52,90 lei

Panică la Hollywood
Comedie / Dramă

image

În tinereţe au fost patru gangsteri de temut. La bătrâneţe au ajuns nişte cârcotaşi nesuferiţi, care, de fapt, nu doresc decât să trăiască liniştiţi. Cel mai trist este Bobby (Robert De Niro), care îşi caută fiica pe care nu a mai văzut-o de când era copil.

Pentru a-şi păstra locuinţa în care stau, ei înscenează o crimă în stil mafiot, dar cacealmaua trezeşte dorinţa de răzbunare a unui traficant de droguri. În ajutor le va veni o agentă a poliţiei, nimeni alta decât fiica lui Bobby. DVD: 52,90 lei

Sub control
Dramă / Thriller

image

Elizabeth Anderson (Julia Ormond) şi Sam Hallaway (Bill Pullman) sosesc într-un orăşel din Santa Fe pentru a investiga o serie de crime brutale.  

Acţiunea filmului are loc, în cea mai mare parte, în trei camere de interogatoriu. Agenţii FBI instalează câte o cameră video în fiecare încăpere pentru a înregistra, separat, declaraţiile martorilor ultimelor crime, iar mărturisirile acestora apar în film ca scene distincte. Pelicula conţine secvenţe horror şi are un final neaşteptat. DVD: 49,90 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite