Potec, paiul prin care respirăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potec, paiul prin care respirăm
Potec, paiul prin care respirăm

Cu o medalie de bronz, şi alte două prezenţe în finale, Camelia Potec a fost din nou salvarea noastră la Campionatele Mondiale. Niciun alt sportiv din România nu a reuşit să lupte pentru medalii, următoarea „performanţă” ca valoare fiind obţinută de Răzvan Florea la 100 m spate: locul 21.

Cât timp Camelia Potec mai poate înota, putem să stăm liniştiţi. Lumea înotului va mai auzi cu siguranţă de noi. Însă oare ce se va întâmpla după aceea? Cami şi-a confirmat participarea deja la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, unde speră să repete performanţa de la Atena, când a obţinut aurul la 200 de metri liber. Dar atunci va avea 30 de ani, iar din urmă nu prea a scos nimeni capul din apă.

„La aceste mondiale Camelia Potec ne-a spălat din nou onoarea. În rest nu pot să remarc nimic favorabil”, a declarat Ştefan Iamandi, secretarul general al Federaţiei Române de Nataţie, pentru „Adevărul Sporturi“. „Această generaţie a obţinut ceva rezultate, însă poate şi cu vârsta, peformanţele sunt din ce în ce mai slabe, în special la masculin”, a completat Iamandi.

Antrenorii români se mulţumesc cu puţin

În afara Cameliei, care a cucerit o medalie de bronz la 1.500 de metri liber, şi a participat la alte două finale 400 şi 800 de metri liber, niciun alt sportiv român nu a luptat pentru medalii.

„Şansa noastră sunt probele de fond”, mai spune Ştefan Iamandi. „La probele de viteză trebuie o pregătire specifică, dar din păcate antrenorii noştri, în special cei tineri, nu stăpânesc foarte bine fenomenul, citesc puţin şi nu sunt la curent cu ce se întâmplă afară. Ei se mulţumesc doar cu rezultatele obţinute la campionatele naţionale”, trage un semnal de alarmă secretarul general al federaţiei.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite