Ion Paulică : „Românii pot juca în Anglia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Paulică : „Românii pot  juca în Anglia!“
Ion Paulică : „Românii pot juca în Anglia!“

Component de bază al reprezentativei „stejarilor“, Ion Paulică (London Irish) este singurul rugbist român din Marea Britanie. Transferat recent la vicecampioana Angliei, pilierul Ion Paulică crede că nivelul rugbiştilor autohtoni le-ar permite să evolueze în cel mai puternic campionat din Europa.

„Adevărul Sporturi“: Cum ai ajuns să semnezi cu London Irish?

Ion Paulică: Am auzit printr-un coleg de la Bath, fosta mea echipă, că cei de la London Irish au nevoie de pilieri dreapta. Mi-am sunat agentul şi acesta le-a arătat câteva casete cu mine, iar antrenorul  a văzut, se pare, că am totuşi ceva calităţi....

Cum a fost pentru tine să te muţi într-o metropolă ca Londra?

Stau în afara Londrei, în sud, sper să am timp să o vizitez mai des pentru că merită. Locuiesc cu chirie în Sunbury on Thames, într-un apartament de două camere, la cinci minute de clubul de rugby. Orăşelul e micuţ şi cochet, iar ca atracţii aş putea menţiona Kempton Park, locul unde se fac curse de cai.

Vrei să te stabileşti definitiv în Anglia?

Soţia e încântată că am ramas în Anglia. Alex e prea mic ca să ştiu ce părere are (râde). Momentan nu îmi fac planuri pe termen lung, îmi doresc doar să fac cât mai multe meciuri bune ca titular în acest sezon.

Cum ţi se pare London Irish comparativ cu Bath, fosta ta echipă?

Clubul e super, se observă că au foarte multă tradiţie. La Bath a fost un episod frumos din viaţa mea şi rămâne un loc aparte în sufletul meu. Acolo am avut primul contact cu rugby-ul de nivel înalt şi tot acolo s-a născut primul meu copil, Alexandru.

Ce impresie ţi-au făcut suporterii, antrenorii şi oficialii?

Am început pregătirea de o lună şi sunt plăcut impresionat. E ceva nou, diferit, dar în totalitate dedicat rugby-ului. Jucătorii sunt profesionişti sută la sută şi trebuie să dai totul la antrenamente pentru a prinde un post de titular. Suporterii au aceeaşi dragoste pentru rugby ca peste tot în Anglia, sunt câteva zeci de mii care susţin echipa la fiecare meci.

image

La cele 122 de kilograme ale sale , Ion Paulică este cel mai greu internaţional român Foto Dan Bistriţeanu

De ce crezi că nu joacă mai mulţi români în campionatul englez?

Deorece nu sunt promovaţi cum trebuie şi nu avem agenţi care să îi ajute. Personal, sunt sigur că mulţi jucători români ar face faţă campionatului englez.

Care este imaginea rugbiştilor români în Anglia?

Pachetul de înaintare este văzut foarte bine. Suntem renumiţi că avem pilieri şi taloneri puternici, iar englezii sunt deschişi să aibă diferite culturi în echipă. Conducerea clubului mi-a cerut chiar de câteva ori informaţii despre jucători din România, dar totul a rămas doar la acest stadiu.

Cum caracterizezi schimbările din stafful naţionalei şi revenirea stranierilor la lot?

Sunt foarte bucuros că stranierii au revenit la naţională şi că suntem din nou o adevărată echipă. Mai avem şanse mici să ajungem la Cupa Mondială din 2011, dar nu este totul pierdut. Trebuie însă să muncim mult.

Participă în „Haineken Cup“

Afirmat la clubul Steaua, Ion Paulică (26 de ani) s-a transferat în 2007 la Bath, sextuplă campioană a Angliei şi câştigătoare a Heineken Cup (echivalentul Ligii Campionilor la fotbal) în 1999. După un prim sezon foarte bun, în care a câştigat Cupa Challenge, Paulică a intrat apoi în dizgraţia antrenorului.

Din dorinţa de a juca titular, “stejarul” a optat să se transfere la London Irish. Finalişti în 2006 în Cupa Challenge, britanicii au atins anul trecut semifinalele Heineken Cup, competiţie unde anul acesta Paulică ar putea da piept cu alţi doi români, Ovidiu Toniţă şi Marius Tincu, de la Perpignan (Franţa).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite