Paul Anka, recital în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, de la ora 20.00, la Sala Palatului se vor auzi, pentru prima oară în România, acordurile live ale piesei „Diana”, cea care i-a adus celebritatea cântăreţului Paul Anka.

Canadianul cu origini libaneze va fi acompaniat pe scena Sălii Palatului de 20 de instrumentişti care cântă alături de Anka de ani de zile, şi care îi sunt alături în toate turneele. Paul Anka s-a născut la Ottawa, Canada, în urmă cu 68 de ani, într-o familie cu origini libaneze.

Un mare iubitor al muzicii încă din copilărie, Anka şi-a făcut prima apariţie publică în 1957, când a interpretat, în cadrul unei emisiuni televizate live, piesa „Diana", despre dragostea pe care i-o purta unei colege de şcoală.

Deşi avea doar 16 ani, acest moment i-a marcat viitorul carierei, melodia respectivă devenind primul lui hit internaţional. Single-ul s-a vândut în peste zece milioane de exemplare şi l-a propulsat pe tânărul muzician în topul celor mai apreciaţi cântăreţi de la vremea respectivă. 

Piesei „Diana" i-au urmat alte cântece  - „Lonely Boy", „Put Your Head On My Shoulder", „You Are My Destiny", „Puppy Love", „Dance on Little Girl" şi „My Home Town" - toate compuse de Anka şi cu un succes răsunător la public.

Muzicianul e apreciat şi în calitate de compozitor, printre cei care i-au cerut să le scrie piese numărându-se Frank Sinatra, Elvis Presley, Tom Jones, Barbara Streisand, Nina Simone sau Robbie Williams. Cel mei recent proiect pe care şi-a pus Anka semnătura este „This Is It", hitul lui Michael Jackson, remasterizat şi lansat după moartea superstarului, anul trecut, în vară. Piesa a fost compusă de canadian în 1983, împreună cu regele pop, şi a fost lansată în 1983, sub titlul „I Never Heard".

Biletele pentru concertul de marţi seară pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Vodafone şi Germanos, din librăriile Cărtureşti şi Humanitas, de la casa de bilete a Sălii Palatului sau online, de pe site-ul www.eventim.ro şi costă între 90 şi 600 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite