„Urmaşul lui Patzaichin“ lasă sportul pentru poliţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Urmaşul lui Patzaichin“ lasă sportul pentru poliţie!
„Urmaşul lui Patzaichin“ lasă sportul pentru poliţie!

Dublul campion european la caiac-canoe Florin Mironcic se retrage din activitatea sportivă la doar 28 de ani. Singurul român campion continental într-o probă de simplu, după „era Patzaichin“, va primi din partea clubului Dinamo un post în Poliţia din Braşov.

Adevărul Sporturi: Se zvoneşte că te retragi pentru a intra în poliţie. Este adevărat?

Florin Mironcic: Da, la un moment dat trebuia să fac şi pasul acesta, iar intrarea în poliţie a survenit oarecum în mod logic, pentru că aveam deja grad, fiind legitimat la Dinamo.

Când şi ce te-a determinat să iei această decizie la doar 28 de ani?

Mă gândeam de ceva vreme, dar m-am hotărât abia acum, deoarece s-au adunat mai multe lucruri în ultima perioadă care m-au făcut să spun stop. A contat destul şi faptul că domnul Patzaichin nu a mai rămas la lotul naţional...

A încercat cineva să te facă să te răzgândeşti?

Prietenii şi familia au fost de acord cu mine şi chiar m-au încurajat să fac asta. Am avut o discuţie şi cu cei din federaţie, dar argumentele lor pentru a mă face să continui nu au fost destule.

Ce şanse mai sunt să revii pentru Jocurile Olimpice de la Londra?

Din punct de vedere fizic nu ar fi nicio problemă să mă întorc pe apă. Aş putea-o face oricând, sunt destule exemple în acest sens în canotaj, dar mai trebuie şi să îmi doresc acest lucru....

Mai există şi alţi colegi care îţi vor urma exemplul?

Da, chiar destui. Din vechea gardă vor mai rămâne probabil doar Simioncencu, Cuculici şi Flocea Nicolae. Situaţia la lot nu este una tocmai fericită în aceste momente...

Ai luat în calcul varianta să devii antrenor sau să rămâi în domeniu din altă postură?

Sunt deja foare mulţi tehnicieni şi nu cred că ar mai fi loc de încă unul. Prefer să mă reorientez către o carieră în Poliţie.

Nu te-ar tenta să concurezi pentru altă ţară sau să lucrezi ca antrenor peste hotare?

Sincer, au fost oferte, dar chiar nu mă interesează acest aspect. Aş putea oricând să îmi depun un CV să fiu antrenor afară, pentru că se caută, dar prefer să mă aşez la casa mea în România, mai ales că abia
m-am căsătorit.

Vrea un copil după Olimpiada din 2012

image


Căsătorit în urmă cu o lună cu Eniko Barabas (23 de ani), lidera echipajului de 8+1 rame, Mironcic şi-a valorificat la maximum timpul liber pentru a se ocupa de amenajarea unei locuinţe la Braşov, localitate unde va începe noul serviciu în scurt timp.

„Aveam deja un apartament acolo, deoarece este la jumătatea distanţei dintre Brăila şi Reghin, oraşele de unde suntem originari fiecare. Nu am avut timp să conştientizez faptul că m-am retras pentru că am avut multe de alergat în această perioadă. În caz că mi se face dor să mai urc într-o canoe, voi avea probabil ocazia la Snagov, deoarece voi mai trece pe acolo să îmi vizitez soţia şi foştii colegi care stau în cantonament”, afirmă dublul campion european.

„Uriaşul blond”, cum a fost poreclit Mironcic de către amici, vrea să devină şi tătic în viitorul nu prea îndepărtat. „Cel mai probabil ne vom gândi la asta după ce Eniko va participa la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012”, recunoaşte lipoveanul, care este lăudat de soţia sa pentru calităţile de bucătar. „Florin găteşte excelent, el este gospodina în casă!”, glumeşte vicecampioana mondială.

Carte de vizită:

Data naşterii: 4 mai 1981
Locul naşterii:Brăila
Poreclă: „Uriaşul blond”

Palmares:

Vicecampion mondial la canoe 4 în 2005
Bronz mondial la canoe 4 în 2006 şi în 2007
Campion european la canoe simplu  şi la canoe 4 în 2006
Vicecampion european la canoe simplu în 2006

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite