Pas mare către titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria din China îl apropie pe Lewis Hamilton de laurii supremi. Ordinele de echipă l-au plasat pe Massa pe locul doi, campionul de anul trecut, Kimi Raikkonen, fiind obligat de la boxe să îi cedeze poziţia brazilianului.  

Hamilton peste tot. Acesta este pe scurt rezumatul weekendului din China. Cel mai bun în antrenamentele libere, cel mai bun în calificări, cel mai bun în cursă.

Toate comentariile şi acuzaţiile la care a fost supus în zilele premergătoare Marelui Premiu de la Shanghai au fost transformate în combustibil sau poate în ceva cai putere în plus. Echipa de la McLaren a făcut tot posibilul pentru a-i oferi lui Hamilton siguranţa unei maşini fără probleme, iar acesta a livrat o performanţă dusă la perfecţiune.

Deşi a avut câteva momente dificile la start în încercarea de a-şi păstra prima poziţie, britanicul a reuşit să se desprindă apoi. Spectatorii de la Shanghai au avut pentru multă vreme un flash-back al Marelui Premiu de anul trecut, Hamilton duelându-se încă din debut cu Kimi Raikkonen, cel care i-a suflat titlul în 2007 în ultimele două curse. De această dată însă, nu a mai abandonat şi are acum prima şanşă la titlul mondial.

Massa, sprijinit de la boxe

Principalul contracandidat din acest an al lui Hamilton, brazilianul Felipe Massa, a plecat al treilea, dar nu a reuşit să ţină ritmul cu cei doi piloţi aflaţi la conducere. Massa nu a impresionat deloc şi a fost nevoie de ordine de echipă pentru ca acesta să termine pe doi şi să păstreze un ecart cât mai mic faţă de Hamilton înainte de ultimul Mare Premiu, cel de la Sao Paulo, din Brazilia.

 Aducând aminte de perioada Schumacher, atunci când germanul era sprijinit în momentele dificile de către coechipierul său Rubens Barrichello, Ferrari a operat fără pic de tact şi fără nicio strategie schimbul de locuri între piloţii săi. Finlandezul Kimi Raikkonen a fost nevoit să încetinească pur şi simplu pentru a putea fi ajuns de Felipe Massa, care nu ar fi avut altfel nicio şansă la locul doi.

Kubica iese din calcule

Aşa cum el însuşi anticipa în urma calificărilor, unde a obţinut locul al 12-lea, Robert Kubica a ieşit complet din lupta pentru titlul mondial. Polonezul a terminat cursa pe locul al şaselea, chiar dacă s-a aflat la un moment dat pe poziţia a patra. Spaniolul Fernando Alonso a reuşit un parcurs excelent după victoriile din Singapore şi Japonia, clasându-se pe locul 4.

Deşi nu a mai reuşit să se apropie de podium de această dată, totuşi Alonso s-a aflat la mare distanţă de următorul clasat, Nick Heidfeld, mai mult de 10 secunde fiind ecartul dintre cei doi la final.

Lupta pentru titlu se va da astfel în doi, Lewis Hamilton şi Felipe Massa, britanicul având un avans de şapte puncte în clasament, iar Massa beneficiind de statutul de gazdă pe circuitul din ţara sa natală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite