Tofalvi pregăteşte Olimpiada în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lipsei zăpezii şi a condiţiilor de pregătire din ţară, lotul de biatlon al României se află în cantonament în străinătate. După un sezon excelent în Cupa Mondială, acolo unde ocupă locul 11 în clasamentul general, Eva Tofalvi se antrenează prin nămeţii din staţiunea suedeză Idre pentru JO de la Vancouver din februarie 2010.

Cea mai valoroasă biatlonistă a României din toate timpurile, Eva Tofalvi (30 de ani) îşi netezeşte drumul spre a patra participare la JO de iarnă. La Vancouver, ea va lua startul, în premieră, la toate cele patru probe de simplu: individual, sprint, urmărire şi masstart, dar şi la ştafetă.

Harghiteanca, ocupanta locului 19 la precedenta ediţie a JO de la Torino, se pregăteşte în această perioadă la Idre (Suedia), urmând a rămâne acolo încă o lună. „Avem şase fete în pregătire, iar zăpada este foarte bună aici. Din păcate, Eva a trebuit să facă pauză o săptămână din cauza unei răceli puternice, dar acum este bine.

Alături de noi, se mai antrenează la Idre echipele Franţei, Slovaciei şi Bulgariei. Vom mai sta o lună în Suedia deoarece avem aici Cupa Europei şi o etapă de Cupă Mondială”, ne-a dezvăluit antrenorul lotului olimpic, Simon Marton, care se declară totodată foarte optimist în perspectiva Jocurilor Olimpice. “Dacă este sănătoasă, Eva se poate bate chiar pentru o medalie. Nimic nu este imposibil!”, conchide tehnicianul.

La Vancouver, de pe 1 februarie

Concursul olimpic de biatlon se va desfăşura în “Whistler Olympic Park”, locaţie cu care Eva Tofalvi este deja obişnuită din timpul etapelor de Cupă Mondială.

Ţinând cont totuşi că diferenţa de fus orar dintre România şi Vancouver este de zece ore şi că sportiva din Miercurea Ciuc este singura noastră speranţă reală la obţinerea unei medalii olimpice, Tofalvi şi cochipierele sale vor face deplasarea în Canada cu două săptămâni înaintea startului competiţiei.

“Faţă de alte ediţii, acum ni s-au acordat absolut toate condiţiile necesare de pregătire din partea federaţiei şi a COSR. Chiar nu avem de ce să ne plângem”, a recunoscut Simon Marton.

„Putem da lovitura cu echipa!“

După ce o obţinut un istoric loc opt în proba de ştafetă 4 x 6 kilometri la Mondialele din Coreea de Sud, echipa de ştafetă a României este creditată de specialişti ca una dintre potenţialele surprize plăcute ale Olimpiadei de iarnă de la Vancouver.

„Avem o echipă valoroasă, care a început deja să capete şi ceva experienţă. Personal, sunt optimist şi sper chiar la o clasare în primele şase naţiuni, lucru ce ar fi extraordinar pentru noi”, ne-a menţionat antrenorul lotului olimpic, Simon Marton.

De altfel, concursurile din Suedia din această lună ar putea stabili formula exactă cu care România va aborda concursul olimpic din Canada. “Cine se pregăteşte mai bine acum şi are rezultate, va fi cooptată probabil în echipa de ştafetă”, a mai completat tehnicianul harghitean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite