Modă: Noii pantaloni pescăreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modă: Noii pantaloni pescăreşti
Modă: Noii pantaloni pescăreşti

Jeanşii largi în stil bărbătesc, pantalonii strânşi pe pulpă sau colanţii nu vor reuşi să facă faţă în această toamnă pantalonilor 7/8, o piesă esenţială pentru o garderobă la modă, ce aminteşte de anii ’50.

A fost de ajuns ca designerul de la Balmain ­Christophe Decarnin să adopte pantalonul scurtat deasupra gleznei pentru ca acesta să devină o piesă indispensabilă a sezonului toamnă-iarnă 2009-2010, notează site-ul Tendances-de-mode.com. Deşi seamănă cu cei pescăreşti, diferă puţin de aceştia, aşa că îi vom numi mai departe „pantaloni 7/8”, pentru a îndepărta orice conotaţie estivală.

Datorită imensei popularităţi de care se bucură casa Balmain, orice haină concepută de Decarnin aduce aproape sigur profit. Dar din cauza faptului că ­pisele sunt extrem de costisitoare, nu orice femeie a putut purta sacourile sale cu umeri înalţi împodobite cu broderii bogate. De aceea, apariţia în colecţia toamnă-iarnă a unor pantaloni foarte simpli nu putea decât să le bucure pe amatoarele de modă, care pot să se îmbrace de acum în Balmain şi cu bani mai puţini. Astfel, pantalonul 7/8 are un viitor strălucit în lumea modei.

Preferaţii lui Audrey Hepburn

Chiar dacă în ultimii ani foştii pantaloni pescăreşti (Capri) nu au fost primiţi cu mare entuziasm, nu trebuie uitat că erau preferaţii lui Audrey Hepburn, una dintre cele mai şic vedete ale secolului XX. Cu alte cuvinte, pantalonii respectivi au un ADN mult mai promiţător decât ce ne-am putea imagina la prima vedere.

În practică, pantalonul 7/8 poate insufla viaţă în trei ţinute foarte în vogă în ultima vreme. Mai întâi, el va da un aer mai paşnic stilului rock and roll, purtat cu o pereche de pantofi stil bărbătesc fără toc negri, din piele moale, sau cu un top cu epoleţi şi o pereche de cizme scurte.

Pentru un look de şcolăriţă americană „preppie”, pantalonii 7/8 în versiune Upper East Side (Marc By Marc Jacobs) pot fi purtaţi cu şosete înalte şi groase, pulover scurt cu guler rotund, cizme cu toc, pălărie-clopot şi fular maxi, totul în nuanţe de toamnă.

Ţinută pentru femei de afaceri

A treia opţiune, care poate integra cu uşurinţă acest tip de pantaloni în garderobă, este purtarea lor într-o ţinută de femeie de afaceri şic. Un exemplu de acest tip se regăseşte în colecţia Ralph Lauren. Designerul a mers însă prea departe, iar lookurile propuse de el, deşi deosebit de elegante, sunt aproape lipsite de modernitate.

Pentru a da noilor pantaloni pescăreşti o alură urbană mai în pas cu moda, o inspiraţie bună este prezentarea colecţiei toamnă-iarnă Lacoste. Un accesoriu care va merge de minune cu piesa în cauză sunt celebrele cizme-şosete imaginate de designerul Christophe Lemaire.

Evitaţi pantalonii Capri de vară

În general, stilul 7/8 înseamnă că pantalonii trebuie să lase la vedere gleznele – lungimea ideală este mai jos de începutul pulpei, nu chiar sub genunchi – şi arată bine fie împreună cu pantofi masculini şi şosete scurte, fie cu cizme scurte cu tocuri înalte, fie cu o pereche de pantofi clasici cu toc, pentru o ţinută de seară. În fine, pentru a evita orice neînţelegere, pantalonii pescăreşti de vară, care nu au cel mai probabil nici nuanţa, nici materialul necesare, trebuie evitaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite