Niculescu forţează Top 20 la dublu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculescu forţează Top 20 la dublu!
Niculescu forţează Top 20 la dublu!

La peste un deceniu distanţă de la succesele Irinei Spârlea şi ale Ruxandrei Dragomir, o altă româncă face furori în turneele de dublu. După trei semifinale consecutive în turneele WTA în proba de dublu, Monica Niculescu este foarte aproape să urce în primele douăzeci de jucătoare ale lumii.

Monica Niculescu tinde să devină o adevărată specialistă a probei de dublu. În mare formă în ultimele săptămâni, românca este pe cale să bată recordurile înaintaşelor. Câştigătoare în acest an a turneului de la Budapesta, Niculescu a urcat deja în top 30 mondial şi, graţie ultimelor rezultate şi a celor 350 de puncte WTA obţinute la turneul de la Cincinatti, se va afla foarte aproape de top 25 în această săptămână.

Ultima jucătoare româncă care s-a aflat în această postură fericită este Ruxandra Dragomir. Actualul preşedinte al federaţiei are cinci titluri WTA în carieră şi a ocupat locul 21 WTA la dublu în septembrie 2001. Mergând pe firul istoriei, o găsim apoi pe Irina Spârlea, care s-a clasat pe poziţia a 16-a WTA în 1995.

A făcut pereche cu un “tanc sovietic“

Deşi la precedentele două turnee a realizat un parcurs foarte bun alături de taiwaneza Chan Yung-Jan şi apoi de americanca Vania King, Monica a decis să concureze la Cincinatti împreună cu o altă parteneră, uzbeca Akgul Amanmuradova (25 de ani).

Departe de a fi o jucătoare firavă, Niculescu a părut un copil în comparaţie cu coechipiera ei, care cântăreşte nu mai puţin de 74 de kilograme, măsoară 1,90 metri şi are alura unui adevărat “pacheţel de muşchi”. Cele două au fost eliminate în semifinale de principalele favorite ale concursului, Cara Black (Zimbabwe) şi Liezel Huber (SUA).

Are 20 de turnee ITF câştigate

Deşi nu a reuşit în perioada junioratului să ajungă în fazele finale ale turneelor de Mare Şlem în proba de dublu, Monica Niculescu a obţinut totuşi în anii trecuţi foarte multe titluri în turneele futures şi challenger. Interesant este că cele 20 de trofee cucerite în aceste concursuri au fost realizate cu sprijinul a nu mai puţin de nouă partenere diferite, lucru ce demonstrează adaptabilitatea formidabilă a Monicăi la diverse stiluri de joc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite