Nebuni după kilturi moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronat de Sean Connery, un show de modă cu vedete, sportivi şi veterani de război îmbrăcaţi în kilturi, pelerine şi şepci a celebrat la New York stilul eclectic al Scoţiei.

Intitulată „Dressed to Kilt", prezentarea caritabilă a avut loc săptămâna trecută şi a reunit designeri scoţieni de top. Ajunsă la a şaptea ediţie, defilarea de modă este o sărbătoare a tuturor elementelor scoţiene, de la kilturi la drobul tradiţional sau la whisky. Tema de anul acesta a fost „Mad for Scotland" („Nebun după Scoţia"). Potrivit lui Connery, gazda evenimentului, citat de Associated Press, show-ul „adună cu siguranţă un amestec foarte interesant de oameni".

Prezentarea a inclus piese create din ţesături scoţiene într-o varietate de stiluri, de la kilturile tradiţionale la ţinute de designer şi haute couture. Mike Myers a păşit primul pe podiumul dintr-un club din Chelsea, flancat de doi cântăreţi la cimpoi din regimentul canadian 48 Highlanders. Actorul de 46 de ani a purtat un kilt, şosete cu romburi şi adidaşi. L-a urmat prezentatorul TV american Al Roker, îmbrăcat într-un kilt mai lung, asortat cu şosete galbene.

Ţesături ecosez şi medalii olimpice

Cântăreaţa rock Joan Jett a făcut deliciul publicului într-un top-sutien, un trenci din piele cu model şi o pălărie „scandaloasă" din pene, semnată William Chambers. Modelul Kelly Bensimon şi cântăreaţa country Kellie Pickler au purtat fiecare rochiţe cu corset. Actorul scoţian Alan Cumming a fost îmbrăcat într-un costum cu kilt din trei piese, din ţesătură ecosez de lână, iar actorii Kyle MacLachlan şi Sam Waterston şi-au purtat kilturile cu dezinvoltură. Patinatorul de viteză Shani Davis şi-a accesorizat ţinuta cu medalia olimpică de aur pe care a câştigat-o anul acesta. Miss Scoţia, Katherine Brown, a prezentat o rochie violet cu gri de „regină a scoţienilor", semnată de designerul Spencer Railton.

Atmosfera veselă de pe scenă s-a mai domolit când pe podium au urcat veteranii de la Wounded Warrior Project, o organizaţie nonprofit care onorează soldaţii răniţi în război. Printre ei, Dan Nevins, Ryan Kules şi Dawn Halfaker, care şi-au pierdut fiecare câte un picior, au defilat în costum scoţian complet şi au readus asistenţa cu picioarele pe pământ. Ediţia 2010 din „Dressed to Kilt" a inclus şi un omagiu emoţionant adus designerului Alexander McQueen, care a încetat din viaţă în februarie, şi el originar din Scoţia. Întrebat în 2004 ce însemnau pentru el rădăcinile scoţiene, McQueen a răspuns: „Totul".

Bani pentru veterani

Scopul prezentării de modă a fost strângerea de fonduri pentru Friends of Scotland, un ONG fondat de Connery. Banii vor fi împărţiţi între Wounded Warrior Project şi organizaţie pentru veterani paralizaţi din SUA - Paralyzed Veterans of America - şi Scoţia - Erksine Hospital. Unele din piesele prezentate la „Dressed to Kilt" au fost vândute săptămâna trecută şi la un magazin de pe Madison Avenue.

Sean Connery (79 de ani), originar din Scoţia, a fost văzut îmbrăcat în kilt la diferite ocazii, dar la evenimentul de anul acesta a ales să poarte pantaloni şi o bluză pe gât în timp ce urmărea show-ul din zona VIP, alături de Donald şi Melania Trump. „Nu ştiu nimic despre modă, dar sunt foarte norocos", a spus Connery, citat de AFP. „Dacă hainele sunt cât de cât decente, le pot purta - atâta vreme cât îmi păstrez regimul alimentar."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite