Modă: Flori pentru o cauză bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pălării din bujori, trandafiri şi orhidee în valoare de sute de dolari au însoţit rochiile unor designeri celebri la evenimentul caritabil „Lalele şi pansele” de la New York.

Lumea bună din modă şi cei mai buni florari din New York şi-au unit forţele luna trecută pentru al nouălea an consecutiv la „Tulips and Pansies: The Headdress Affair", un eveniment caritabil anual al VillageCare, o organizaţie nonprofit care susţine tratamentul medical al persoanelor cu HIV/SIDA.

„Sunt atâţia oameni care au greutăţi şi atât de puţine organizaţii care le pot îmbunătăţi viaţa de zi cu zi. VillageCare este un model de organizaţie care lucrează direct cu beneficiarii", a spus Kelly Cutrone, care a prezidat evenimentul împreună cu Ariana Rockefeller, una dintre cele mai tinere membre ale familiei de filantropişti Rockefeller. Cutrone deţine firma de PR People's Revolution şi are propriul reality show pe Bravo TV, „Kell on Earth".

Ţinută pentru Pălărierul nebun

Designeri ca Tracy Reese, Betsey Johnson şi The Blonds s-au alăturat nou-veniţilor la eveniment, ca DKNY şi House of Holland. Cu toţii au asortat rochii în culori vii cu pălării „scandaloase", făcute cu migală din flori în valoare de sute de dolari. Ţinutele înflorate au fost prezentate pe podium de modele de diverse feluri, de la drag queens de la The Imperial Court of New York, o organizaţie umanitară care strânge fonduri pentru comunităţile gay, până la manechine celebre. Tara McInerney de la sera Morningside din Haledon, New Jersey, a creat o pălărie ultraexagerată, care a obţinut premiul pentru „cea mai originală" piesă a serii.

Juriul a fost compus din designerul de bijuterii Kelly Killoren Bensimon, organizatoarea săptămânii modei de la New York, Fern Mallis, designerul John Bartlett, stilistul Freddie Leiba şi creatoarea Ashleigh Verrier. Inspirată din personajul Pălărierului nebun interpretat de Johnny Depp în cea mai recentă versiune din „Alice în ţara minunilor", modelul lui McInerney a purtat o pălărie enormă acoperită cu orhidee, bujori, trandafiri şi frunze cu margini aurite. Creaţia a fost realizată într-o zi şi jumătate, iar printre cele mai dificile operaţiuni s-a numărat aplicarea a 5.000 de muguri de salcie şi a 30 de metri de pietre semipreţioase într-un model cu dunguliţe pe sacoul modelului. „Nu mai am amprente!", a glumit McInerney şi a estimat că pălăria cântărea aproape cinci kilograme. „Trebuie să ai un gât foarte puternic şi să iei câteva aspirine înainte de a o purta", a spus designerul.

„Încerc să lu­mi­nez ziua cuiva"

Trebuie, de asemenea, să fii dispus să cheltuieşti sume mari pe flori, de exemplu 1.800 de dolari, cât au costat orhideele albe pe care Michael Gaffney, de la Şcoala de Design Floral din New York, le-a folosit pentru pălăria sa inspirată din „Marele Gatsby", un look stălucitor care amintea în acelaşi timp de actriţa americană Phyllis Diller, de Diana Ross şi de Cher. Designerul a declarat că va dărui cuiva florile după finalul show-ului. „Încerc să luminez ziua cuiva. Încercăm mereu să le găsim un stăpân. E ca la căţeluşi."

Pe de altă parte, Bingo Wyer de la studioul Cote Fleurie avea regrete cu privire la soarta zambilelor pe care le înşirase în ghirlande în jurul unei rochiţe preppy în stil Jackie Kennedy vs Lady Gaga, semnată de creatoarea Lilly Pullitzer. „Din punct de vedere filosofic, chestia asta mă omoară", a spus ea. „Au fost cuminţi! Nu merită asta!" Din fericire, florile au pierit pentru o cauză bună - să ajute pacienţii cu HIV/SIDA de la VillageCare.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite