Micuţii shaolini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile de autoapărare pentru copii au ajuns să fie căutate din ce în ce mai mult de cei mici

Tot mai mulţi elevi visează la centura neagră sau la o excursie la frumoasa mănăstire a celebrilor maeştri Shaolini.

Nu toată lumea înţelege că practicarea artelor marţiale este un fel de înţelegere între maestru şi cursant. Scopul este numai unul de autoapărare şi nicidecum de atac, iar micuţii află acest lucru încă de la primele vorbe ale profesorului. „Nu este voie să vă aruncaţi voi primii în luptă”. Aceasta este fraza pe care cel care-i învaţă tainele artelor marţiale pe copii o spun de fiecare dată.

Ju Jutsu la Constanţa

Clubul Shisei Ju Jutsu din Constanţa organizează selecţii şi cursuri de autoapărare pentru copii. Vicepreşedintele asociaţiei, Gheorghe Horia Anton, antrenor de arte marţiale, categoria a V-a, ne-a declarat că micuţii pot veni să înveţe acest sport la sala Liceului cu Program Sportiv din Constanţa. „Avem două grupe. Una de iniţiere şi alta de performanţă. Prima se ocupă doar cu autoapărarea şi acolo îi învăţăm pe cei mici să se ferească de pericolele de pe stradă şi nu numai. Cea de-a doua categorie, de performanţă, este cea competiţională”, a precizat tehnicianul.

Cei care doresc să facă parte din asociaţia Shisei Ju Jutsu pot consulta pagina de web a clubului, www.ju-jutsu.ro, sau pot suna la unul din numerele de telefon: 0723.746.231 sau 0741.157.263. Antrenamentele au loc miercuri (18.00 – 20.00), sâmbătă şi duminică (10.00 – 12.00). Gheorghe Horia Anton a ţinut să precizeze că denumirea clubului vine din japoneză, Shisei însemnând „înţelegere superioară a realităţii”.

Clubul are instructori specializaţi pentru toate categoriile de vârstă.Cei care vin la sală îşi aduc cu ei şi echipamentul, fiecare tânăr selecţionat având propriul său chimonou, acesta variind ca preţ între 40 şi 100 de lei. Activitatea acestor cluburi se desfăşoară în săli de sport din întreaga ţară, iar cotizaţia lunară variază şi ea între 30 şi 80 de lei, în funcţie de performanţele clubului respectiv.

 „Important este ca cei mici să înţeleagă că acest sport este unul aparte şi că modul în care gândim noi lucrurile este diferit faţă de altele ce se întâmplă în altă parte”, este de părere Gheorghe Horia Anton.

Conceptul de arte marţiale a existat încă din cele mai vechi timpuri şi astăzi este practicat în toată lumea. Stilurile practicate de cei care sunt selecţionaţi sunt diferite. Aikido este un stil de luptă intern şi a fost fondat de maestrul japonez Morihei Ueshiba.

Fiind un stil de luptă strict defensiv, aikido nu poate fi regăsit niciodată la competiţiile sportive, mulţi copii optând să fie înscrişi la autoapărare. Chiar dacă nu sunt întreceri, la aikido sunt organizate foarte multe demonstraţii în care măiestria este dovedită cu ajutorul unui uken (atacator).

Cluburi

METROREX BUCUREȘTI. Telefoane: 0724.800.382 şi 0741.598.883, pagină de web: www.arte-martiale.com

DOJO BUCUREȘTI. Telefon: 0744.326.957, pagină de web: www.clibdojo.ro şi mail: clubdojo@mail.com

SHISEI CONSTANŢA.
Telefoane: 0723.746.231 şi 0741.157.263, pagină de web: www.ju-jutsu.ro

ZEN KARATE ARAD.
Telefoane: 0257.349.196 şi 0721.254.424, mail: doru_doltom@yahoo.com

Pentru alte cluburi din ţară accesaţi: www.dojo.ro/cluburi.html

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite