Micul campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micul campion
Micul campion

165 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani se pregătesc cu antrenori specializaţi în baza de la Izvorani. Programul iniţiat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) cu ajutorul consiliului local are ca obiectiv îndrumarea copiilor spre mişcare.

În fiecare luni şi miercuri începând cu ora 10.00, baza sportivă olimpică de la Izvorani se umple de chicotele a 165 de copii din localitate şi împrejurimile ei. Sunt energici şi care mai de care mai nerăbdători să înceapă „antrenamentele“. Cu ei, centrul olimpic pare să prindă viaţă.

Împărţiţi în patru discipline sportive - handbal, tenis de câmp, nataţie şi atletism - sub îndrumarea unui antrenor specializat, cei mici se adaptează imediat instructajului profesorilor chiar dacă nu sunt nici la a zecea şedinţă de pregătire. Vor să dea ce e mai bun încă de la primele ore, astfel că întrecerea imediat se înfiripă.

„Nu vreau doar rapiditate, ci mai ales să faceţi corect!”, strigă profesorii. Iar părinţii privesc mulţumiţi de pe marginea terenului. „Ne bucurăm că ne putem aduce copiii să facă mişcare într-un centru care este dotat cu de toate. Plus de asta, se ştie cum se face sportul în şcoli, aşa că măcar aici ştim că se ocupă cineva de dezvoltarea şi educaţia lor”, ne-a împărtăşit un părinte.

Învingători încă de la înscriere

Totuşi, proiectul „Micul Campion“ nu este făcut pentru a scoate sportivi de performanţă, ci pentru a-i obişnui pe copii, de mici, cu mişcarea, care asigură întărirea sănătăţii şi un cadru optim de dezvoltare psihică, fizică şi intelectuală a tinerei generaţii.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu asigură prin această bază şi acest program numai sprijin în realizarea performanţei, ci are şi rol educaţional, contribuie la formarea caracterului şi personalităţii umane, un rol social, de interacţionare între ei, de dezvoltare a spiritului competiţional, al fair-play-ului. Dezvoltă de asemenea un corp frumos şi sănătos şi are efecte şi pe plan intelectual”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR-ului.

Copiii care sunt înscrişi provin din şcolile generale din localităţile limitrofe Complexului Olimpic „Sydney 2000” Izvorani precum şi din şcolile cu profil sportiv de pe raza Municipiului Bucureşti. Toţi beneficiază pe lângă gratuitatea pregătirilor şi a materialelor şi de cea a transportului, un autobuz al bazei făcând circuitul pentru a-i strânge din localităţile natale.

Nataţia, prima opţiune a copiilor

Aproape jumătate dintre copii au ales la înscriere că vor să facă înot, a doua opţiune a fost handbalul, apoi tenisul şi la sfârşit atletismul. „La înscriere fiecare copil a putut opta pentru unul din cele patru sporturi. Însă nu întotdeauna ce vrea copilul se potriveşte cu aptitudinile lui. Aşa că, mai întâi toţi copiii vor „trece” prin toate cele patru discipline sportive, noi vedem ce înclinaţii au şi apoi îi selectăm. Acesta e bun la nataţie, acesta la tenis şi tot aşa...”, ne-a declarat oficialii complexului de la Izvorani. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite