Legendele străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legendele străzilor
Legendele străzilor

Au parcurs drumul de la viaţa de cartier la faima mondială cu ajutorul mingii de baschet. Cei mai buni jucători de streetball din Statele Unite, reuniţi sub bagheta celor de la And 1, îşi aduc povestea pe terenurile de baschet din România

Orice puşti care joacă baschet visează cu mingea sub pernă cum să-şi depăşească adversarul provocându-i dureri de glezne sau de genunchi sau cum să zboare deasupra inelului pentru un slam dunk devastator.

La fel visa şi Grayson Boucher după ce pusese pentru prima oară mâna pe mingea de baschet la doar 3 ani. A bătut mingea pe străzi şi la şcoală însă a fost mai mereu ocolit de selecţiile pentru echipele de baschet din gimnaziu şi liceu pentru că era prea mic de înălţime, la doar 1,78 m.

Acum, la 25 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de streetball din lume, supranumit „Profesorul” pentru că îşi „şcolarizează” oponenţii cu driblingurile sale. Cooptat în 2004 în echipa And 1, „The Professor” va veni în România alături de ceilalţi membri ai celei mai spectaculoase echipe de baschet din lume pentru a disputa trei partide demonstrative. 

Legendele Sibiului au răspuns provocării

Cel mai aşteptat duel din „Legends of the Black Top – Romania 2009” este cel de la Sibiu, acolo unde foste glorii ale celor de la CSU au răspuns prezent pentru a le testa magicienilor de peste ocean cunoştinţele despre baschet.

image

Cei de la And 1 Team cutreieră Statele Unite cu autocarul în cadrul turneelor anuale Mix Tape Tour



„Lunetiştii” Benny Pelger şi Bogdan Spânu, alături de artizanul paselor decisive, Cornel Alecu şi de alţi membrii ai echipei de aur din anii 90 dar şi de câţiva dintre jucătorii activi se vor duela cu americanii pe 12 septembrie în Sala Transilvania din Sibiu.

Cu doar o seară înainte, o selecţionată a Clujului, alcătuită în mare parte de jucători de la „U” Mobitelco le vor ura bun venit streetballerilor americani în România.

image

Aaron Owens, poreclit simplu „AO”, este unul dintre cei mai spectaculoşi jucători din echipa And 1


În ultimul show din România, cei de la And 1 vor da piept în Sala Polivalentă din Bucureşti cu o echipă alcătuită din jucători de la CSA Steaua Turabo şi Rapid Bucureşti.

Au ajuns celebri prin Mixtape-uri

image

Rafer Alston (stânga) a ajuns de pe terenul de streetball în NBA, unde a urcat cu Orlando până în finala din 2009



Unul dintre cele mai puternice instrumente de promovare pentru jucătorii de baschet de stradă şi pentru brandul care îi susţine au fost scurt-metrajele în care erau prezentate cele mai tari faze din meciuri. Deja faimoasele „And 1 Mix Tape” ajunse la volumul 10, au fost lansate în 1998, când spectacolul a fost asigurat de cel supranumit „Skip to my Lou”.

image

Baschetul de stradă are din ce în ce mai mulţi adepţi în România care se întrec în turnee precum Sport Arena Streetball.



Este vorba despre Rafer Alston, actualmente jucător în NBA la New Jersey Nets. Magicienii mingii de baschet au mai apărut în filme de lung metraj, jocuri video, spoturi publicitare sau evenimente, ameninţând în ultimii ani popularitatea legendarilor „Harlem Globetrotters”.

Programul meciurilor

Cluj, 11.09, ora 19.00: And 1 Team – „U” Mobitelco, Sala Horia Demian
Sibiu, 12.09, ora 19.00: And 1 Team – „Legendele Sibiului”, Sala Transilvania
Bucureşti, 14.09, ora 19.00: And 1 Team – „Steaua-Rapid”, Sala Polivalentă
Preţuri bilete: Categoria VIP: 120 lei
Categoria I: 90 lei
Categoria II: 70 lei
Categoria III: 50 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite