Kia Kee, esenţă germană de coupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tuşa designerului Peter Schreyer de la Audi, sosit în tabăra coreenilor în 2006, împrumută conceptului Kia un look ce aminteşte puternic de stilul german. Conceptul Kee, prezentat în această

Tuşa designerului Peter Schreyer de la Audi, sosit în tabăra coreenilor în 2006, împrumută conceptului Kia un look ce aminteşte puternic de stilul german. Conceptul Kee, prezentat în această toamnă la Salonul de la Frankfurt, trasează liniile după care se vor ghida viitoarele modele ale firmei.

Un joc fonetic ce face o confuzie voită între "Kee" şi "Key" ("cheie"). Calambur care sugerează faptul că noul prototip reprezintă cheia de boltă a noilor generaţii Kia. În coreeană, "Ki" este şi denumirea energiei vitale care animă orice fiinţă vie de pe Pământ.

Desprinderea de "gemenii" de la Hyundai începe astfel să prindă contur. De altfel, strategia va împărţi zonele de interes ale clientelei, Kia adresându-se mai degrabă celor tineri, neliniştiţi şi dinamici, în vreme ce Hyundai rămâne o marcă destinată burghezilor conformişti.

Odată cu noul concept, coreenii transmit şi un mesaj subliminal care ar putea fi interpretat cam aşa: "Nu mai cumpăraţi Kia deoarece toate modelele sunt deja demodate după apariţia prototipului Kee". Coupeul este construit într-un stil uşor de înţeles şi recunoscut, ce sugerează putere. "Am urmărit să putem multiplica imaginea regăsită la Kee şi altor modele viitoare, fie ele de clasă compactă, SUV sau mini", a declarat Schreyer la lansare.

Prima impresie la vederea creaţiei coreeano-germanilor este una de "deja vu". Şi senzaţia vine încă de la partea frontală, unde luminile de poziţie "angel eye" cu leduri te trimit cu gândul la noul Audi TT sau la R8. Senzaţia trece repede, odată ce privirea îţi alunecă spre rezolvarea inovatoare a cursivităţii spaţiului vitrat al lunetei ce se prelungeşte peste montanţii spate până la geamurile laterale. Revine din nou un uşor iz de Audi în zona lămpilor de stop, preluate parcă din noile game A4. E din nou doar o impresie, care apropie designul coreenei de gusturile europenilor.


Verdele fosforescent este furat parcă din cutia cu culori comună a celor de la Volkswagen, care a ales o nuanţă asemănătoare pentru un concept pe care l-a prezentat în urmă cu câteva luni. Doar masivitatea şi proeminenţa paraşocurilor spate şi soluţia calandrului sunt ceva mai apropiate de stilul american de design.

Aspectul impunător este dat şi de aşezarea joasă a caroseriei, susţinută de jante din aliaj de 20 de inchi în diametru. În interior, cuvertura bordului este realizată din materiale rafinate, o combinaţie de velur cafeniu cu inserţii de aluminiu şi leduri albastre. Revine din nou amprenta Audi, în construcţia volanului, a cărui curbură este aplatizată în zona inferioară.

Numai 200 CP Cu o lungime de 4.324 mm, Kia Kee e propulsată de un motor V6 de concepţie nouă cu capacitatea de 2 litri, care dezvoltă 200 CP, cuplat la o cutie de viteze automată în şase trepte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite