„Regele“ Kasparov, „mat“ lui Karpov!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Regele“ Kasparov, „mat“ lui Karpov!
„Regele“ Kasparov, „mat“ lui Karpov!

Foştii campioni mondiali de şah, Garry Kasparov şi Anatoli Karpov, s-au întâlnit la Valencia într-un meci demonstrativ. Kasparov l-a învins pe Karpov cu 9-3, marcând trecerea a 25 de ani de la primul lor meci pentru titlul mondial.

Între 1984 şi 1990, “Ucigaşul” Garry şi “Computerul uman” Anatoli au dezvoltat una dintre cele mai aprinse rivalităţi sportive din istorie. Au jucat de cinci ori cu titlul mondial pe masă. 145 de partide, dintre care 104 încheiate prin remize! Kasparov, considerat de mulţi cel mai valoros şahist din toate timpurile, s-a retras din activitate în 2005, însă nu şi-a pierdut genialitatea.

A demonstrat-o zilele trecute la Valencia, când a stat din nou faţă în faţă cu vechiul său rival, pe durata a 12 partide în sistem semirapid (25 de minute) şi rapid (5 minute). Limitarea timpului de joc l-a afectat pe metodicul Karpov, care n-a găsit replică jocului agresiv, presărat cu “sacrificii” inspirate, al lui Kasparov. Scor final 9-3, victorie de orgoliu pentru “rebelul din Baku”, cunoscut opozant al premierului rus Vladimir Putin. Revanşa: în decembrie, la Paris.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite