Jon Bon Jovi se ţine bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rockerul John Bon Jovi, aflat cu trupa sa în plin turneu mondial pentru promovarea albumului „The Circle“, demonstrează că nu şi-a pierdut condiţia fizică. La 48 de ani, starul arată ca în tinereţe.

După aproape trei decenii în lumea muzicii, majoritatea rockerilor arată cam „uzaţi". Dar Jon Bon Jovi, care a împlinit luna trecută 48 de ani, pare să fi evitat lookul şifonat al contemporanilor săi, scrie tabloidul britanic „Daily Mail". Artistul a fost surprins de paparazzi în timp ce se relaxa la soare în Miami între concertele din actualul turneu Bon Jovi. Imaginile arată că rockerul nu şi-a pierdut alura sportivă pe care o avea în anii '80 şi nu dă semne de oboseală nici la două luni după începerea actualului turneu mondial, care va avea în total 64 de concerte. În vreme ce rockerii din aceeaşi generaţie cu el îmbătrânesc rapid, Bon Jovi a reuşit să evite abuzul de alcool şi droguri în turnee.

„Nu vreau să fiu următorul Mick Jagger"

După ce a cântat în Fort Lauderdale (Florida) acum două săptămâni, solistul s-a relaxat câteva zile la Miami înainte ca trupa să plece mai departe către Nashville, Tennessee. Surprins într-un hotel luxos din Miami Beach, starul a vorbit la telefon şi s-a prăjit la soare îmbrăcat într-o pereche de boxeri de înot gri şi cu o şapcă de baseball pe cap.

Deşi se apropie vertiginos de 50 de ani, Bon Jovi spune că încă se simte ca la 18 ani. „Îmi vine greu să cred că am deja 47 de de ani, pentru că mă simt încă la fel ca la 18", a declarat el anul acesta pentru revista germană „Reader's Digest". „Nu am de gând să fiu următorul Mick Jagger şi să continui până la 60 şi de ani. Dar, pentru moment, nu văd niciun motiv să mă opresc."

Totuşi, el nu mai este tânărul îmbrăcat în spandex care a apărut pe scena rock în anii '80. „Trebuie să creşti", spunea el într-un interviu acordat anul trecut ziarului „Daily Mail". „Nu mă interesează să fac lucrurile pe care le făceam la 25 de ani. Mă interesează alte lucruri, un vin bun în loc de o bere. Pe măsură ce te maturizezi, motivaţiile ţi se schimbă. Pentru mine, banii şi celebritatea nu mai sunt cele mai importante lucruri. Nici măcar respectul nu mai contează atât de mult. Cel mai important e să găsesc un subiect care contează şi să‑l împărtăşesc celorlalţi."

Deşi a trecut mult timp de când a renunţat la celebrele lui plete din anii '80 pentru o tunsoare mai scurtă, Bon Jovi se teme că ar putea cheli. „Sunt foarte îngrijorat. Mă uit la tipi ca Sting şi mă gândesc că sunt destul de relaxaţi în legătură cu pierderea părului. Dar eu chelesc deja puţin şi sunt foarte conştient de asta", spune rockerul. „Cineva mi-a spus că trebuie să-mi masez cu regularitate pielea capului, aşa că fac asta tot timpul. Arăt ca un caraghios, dar merită încercat." Solistul adaugă că nu va apela la procedee medicale: „N-o să-mi fac injecţii, Botox, implanturi de păr, nimic. Mă simt destul de bine în pielea mea cât să ştiu că asta e viaţa. Prefer să îmbătrânesc cu graţie."

Lookul tineresc al lui Bon Jovi poate fi pus în parte pe seama „încăpăţânării" sale de a evita drogurile. „Am luat droguri când eram foarte tânăr şi mi-a venit mintea la cap tot când eram tânăr, pentru că luam cam multe", a spus cântăreţul. „Am simţit mereu că nu am stabilitatea mentală necesară ca drogurile să nu mă distrugă."

12 concerte la Londra

În prezent, trupa Bon Jovi, înfiinţată în 1983 în New Jersey, se află în turneu în Statele Unite, iar seria de concerte „The Circle" se va încheia în luna iunie cu 12 concerte în sala O2 din Londra. Turneul a fost anunţat toamna trecută, deşi Jon Bon Jovi declarase anterior că vrea să ia o pauză. După turneul „Lost Highway" din 2008, rockerii voiau să se odihnească o vreme şi să lanseze un album „best of". Jovi s-a dus deci acasă - locuieşte în Manhattan cu soţia sa Dorothea, instructor de arte marţiale, şi cu cei patru copii (Stephanie - 17 ani, Jesse - 15 ani, Jacob - 8 ani şi Romeo - 6 ani) - şi a scris câteva piese „călduţe".

„Apoi, în două luni, lumea s-a schimbat", spune cântăreţul. „Lehman Brothers s-a prăbuşit, a izbucnit scandalul împrumuturilor, America l-a trimis la plimbare pe George Bush şi a ales un negru preşedinte. Deodată, subiectele veneau zburând spre mine. Am scris un cântec numit «When We Were Beautiful», dar nu se potrivea pe un album de hituri."

Aşa că trupa s-a reunit, a început să lucreze şi, nouă luni mai târziu, ­finalizau „The Circle" cu piesa „We Weren't Born To Follow", despre oamenii care muncesc şi trebuie să se ­adune în momentele grele. Noul album, lansat în noiembrie anul trecut, revine la rădăcinile rock ale trupei, renunţând la influenţele country de pe albumul „Lost Highway" din 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite