Jazz de primă clasă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dianne Reeves, una dintre cele mai bune voci feminine de jazz ale lumii, va susţine în această seară un concert la Sala Palatului. Evenimentul va începe la ora 20.00.

Câştigătoare a patru premii Grammy, Dianne Reeves revine în faţa publicului român după ce în 2008, la prima ediţie a Bucharest Masters of Jazz Festival, a făcut senzaţie şi a fost considerată revelaţia evenimentului. Reeves e cunoscută în toată lumea pentru vocea sa puternică şi a fost recompensată cu numeroase premii, printre care se numără şi patru Grammy-uri la secţiunea „cea mai bună cântăreaţă de jazz", dintre care trei consecutive, fiind singura artistă care a reuşit să înregistreze acest record.

Ea a primit aceste distincţii pentru albumele „In the Moment - Live In Concert" (2001), „The Calling: Celebrating Sarah Vaughan" (2002), „A Little Moonlight" (2003), „Good Night and Good Luck" (coloană sonoră 2006), film ce l-a avut în rolul principal pe actorul George Clooney.

Cântăreaţa de origine americană, în vârstă de 53 de ani, a fost prima artistă care a semnat un contract cu celebra casă de discuri Blue Note/Emi, după redeschiderea acesteia, în 1987. Despre Reeves, criticii de specialitate spun că s-a născut pentru a cânta jazz, vocea ei acoperind o paletă largă de sunete şi influenţe, de la Carmen McRae până la Billi Holiday.

Printre apariţiile sale importante se numără cele alături de Lincoln Center Jazz Orchestra, din cadrul mai multor proiecte pentru celebrarea centenarului Ellington, un concert susţinut la Carnegie Hall alături de Sir Simon Rattle şi Orchestra St. Lukes şi o înregistrare cu Daniel Barenboim şi Chicago Symphony.

Biletele pentru concertul din această seară sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, la casa de bilete a Sălii Palatului, la magazinul Muzica, dar şi online, pe site-urile www.bilete.ro, www.myticket.ro şi www.biletoo.ro, şi costă între 50 şi 250 de lei, în funcţie de locul în sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite