Potec şi Lucas se mută la Izvorani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potec şi Lucas se mută  la Izvorani
Potec şi Lucas se mută la Izvorani

Şeful COSR, Octavian Morariu, i-a propus din nou lui Philippe Lucas, antrenorul Cameliei Potec, să lucreze în România. Obligată de câţiva ani să se pregătească în Franţa, înotătoarea a ameninţat săptămâna trecută că se lasă de sport dacă antrenorul ei nu va fi plătit.

De câţiva ani, îndeosebi după Jocurile Olimpice de la Beijing, Camelia Potec se antrenează într-o stare de incertitudine. Plecarea antrenorului Philippe Lucas de la clubul Canet 66 Natation, din apropiere de Perpignan, a obligat-o şi pe româncă să cutreiere Franţa pentru a-şi desăvârşi pregătirea. Ceea ce, fireşte, n-a fost tocmai bine pentru evoluţiile sale. La Dunkerque, de pildă, unde a zăbovit ceva timp, s-a plâns că vremea rea a obligat-o să stea mai mult prin casă... Foarte normal dacă ne gândim că ea venea din sudul Franţei, unde era obişnuită cu soarele Mediteranei.

La puţin timp după ce obţinea o nouă medalie, bronzul în proba de 1.500 de metri, la Mondialele de la Roma, Camelia Potec şi-a spus oful în faţa ziariştilor. „Sunt întrebată dacă voi continua. În proporţie de 80 la sută, da. Însă nu oricum, ci doar dacă antrenorul meu, Philippe Lucas, va fi plătit. El m-a pregătit şi după Olimpiadă pentru că s-au făcut unele promisiuni. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere, atunci mă voi retrage. Mă apuc de făcut copii, de altceva”, a declarat Potec.

Lucas, încântat de noul centru

Atunci când a difuzat respectiva declaraţie, pe ediţia sa on-line, cotidianul francez „L’Equipe” a folosit cuvântul „şantaj”, însă adevărul e cu totul altul.

În luna septembrie a anului trecut, s-a spus că Lucas ar putea veni să antreneze în România, însă abia după un an angajamentul ar putea fi perfectat. Reîntors din vacanţă, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) i-a propus antrenorului francez să antreneze o grupă olimpică la Izvorani.

Iar această ofertă este întărită de faptul că de luna viitoare personalul de acolo va fi completat prin angajări, dar şi de impresia bună pe care i-a lăsat-o tehnicianului francez baza din apropierea Bucureştiului.

Federaţia şi COSR îi vor plăti salariul lui Lucas

Prezent la conferinţa de presă de săptămâna trecută, Viorel Păunescu, preşedintele Federaţiei Române de Natataţie şi Pentatlon Modern, a dat asigurări că forul român va contribui la plata antrenorului Philippe Lucas. De asemenea, şi Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, este convins că problema găsirii unor surse de finanţare în acest scop va fi rezolvat cât de curând.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite