Franţa, regina destinaţiilor turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia „World Tourism” a publicat topul celor mai vizitate zece ţări din lume. Printre preferinţele turiştilor, pe lângă Marea Britanie, China şi Franţa, care ocupă primele poziţii de ani buni, a apărut acum şi Rusia.

Cu toate că media ne aminteşte mereu de criza care bate la toate uşile, iar oamenii au început s-o simtă şi în buzunare, industria turismului face eforturi să nu piardă prea mult teren. Conform topului „World Tourism”, printre cele mai frecventate zone din lume se regăsesc ţări precum Austria, Rusia, Italia şi Spania.

De aproape zece ani, Franţa îşi adjudecă primul loc. În 2008, Hexagonul a atras peste 81,9 milioane de turişti. Dintre aceştia, peste 18 milioane au trecut ori s-au oprit în Paris. Printre cele mai vizitate locuri din metropolă se numără Disneyland, cu aproximativ 14 milioane de turişti, Turnul Eiffel, cu peste şase milioane, şi Muzeul Luvru, cu aproximativ şase milioane de vizitatori.

Dar Franţa nu înseamnă doar Paris. Oriunde v-aţi îndrepta privirile, puteţi descoperi o zonă ce merită vizitată, începând cu

image

sudul ţării, poate cea mai scumpă zonă din Franţa, cu regiunile renumite pentru viile lor, acolo unde iau naştere cele mai gustoase vinuri din Europa, şi continuând cu celebrul oraş Cannes sau întreaga coastă a Mării Mediterane. Nici zona de est a Franţei nu este ocolită de turişti, staţiunile montane din Alpi aflându-se în topul preferinţelor schiorilor.

Spania şi SUA

Spania ocupă poziţia secundă în topul celor mai vizitate ţări din lume, cu aproape 60 de milioane de turişti, potrivit organizaţiei „World Tourism”. Turismul s-a dezvoltat în Spania în timpul ultimilor ani ai dictaturii lui Francisco Franco, perioadă în care ţara a devenit una dintre cele mai căutate zone pentru petrecerea vacanţelor de vară. Totodată, Spania este ţara care investeşte cel mai mult în turism, cu excepţia SUA, cu o sumă ce ajunge la aproximativ 46 de miliarde de dolari pe an.

Poziţia a treia este ocupată de Statele Unite, cu 53 de milioane de turişti anual. Printre cele mai vizitate locuri în America se numără Cascada Niagara şi Marele Canion, precum şi oraşele New York şi Las Vegas.

China, pe locul patru

Lumea exotică şi specificul cultural păstrate pentru mult timp departe de ochii curioşi ai lumii reprezintă două dintre motivele principale pentru care Republica China ocupă cea de-a patra poziţie în top, cu peste 50 de milioane de turişti care calcă anual pe acest tărâm fermecător.

Italia, ţară cu o moştenire culturală impresionantă, ocupă un „modest” loc cinci, cu puţin peste 40 de milioane de turişti pe an. Fie că atenţia lor e îndreptată către vestigii şi monumente  - categorie în care sunt incluse Roma sau statul Vatican - sau  către zonele de plajă, ori către oraşele impresionante prin bogăţie, Italia rămâne o destinaţie atractivă.

Insulele Britanice, care au atins cifra de 32,9 milioane de turişti, ocupă poziţia a şasea în acest top. Cele mai vizitate zone din regiune sunt Londra, pe primul loc, Scoţia, care atrage prin zecile de castele şi tradiţii, şi Irlanda, ale cărei zone rurale lasă cu gura căscată orice turist.

Rusia s-a strecurat în clasament

Situată pe locul al şaptelea în topul celor mai vizitate ţări din lume, şi pe poziţia a cincea în Europa, Germania se mândreşte cu zonele sale rurale, socotite etalon de civilizaţie, iar în cazul în care veţi merge în localităţile urbane, veţi descoperi o împletire prefectă între clasic şi modern. Cele mai vizitate oraşe din Germania sunt München, Dresda, Berlin sau Heidelberg.

Mexic se află pe primul loc în topul celor mai vizitate regiuni din America Latină şi pe poziţia a opta în topul celor mai căutate locuri din lume, cu aproximativ 22 de milioane de turişi care îi calcă pământul anual. Cele mai vizitate atracţii turistice din Mexic sunt anticele ruine meso-americane, fostele colonii, capitala Mexico-City şi zona de plaje, cu celebrul Acapulco.

Una dintre cele mai căutate şi agreate regiuni turistice din Europa, mai ales pe timpul iernii, pentru pârtiile care par să nu se mai sfârşească, este Austria. Aici au călătorit anul trecut peste 20 de milioane de turişti. Peste 9% din economia Austriei se bazează, de altfel, pe industria turismului. Fosta capitală a Imperiului Austro-Ungar şi actuala capitală a Austriei, Viena, atrage cei mai mulţi turişti, în orice anotimp. În lunile de iarnă, însă, staţiunile montane din apropierea Salzburgului (unde se află şi casa lui Mozart), sau cele din Obertauern şi Sankt Anton sunt la mare căutare, chiar şi printre turiştii români, care preferă să petreacă vacanţa de iarnă în Austria.

Pe ultima poziţie în top zece al celor mai vizitate ţări din lume se află Rusia. Industria turismului s-a dezvoltat aici foarte repede după dezintegrarea Uniunii Sovietice, în 1991. Cele mai vizitate sunt capitala şi Sankt Petersburg. Piaţa Roşie din Moscova, Catedrala Sf. Vasile şi fortăreaţa Petru şi Pavel se disting prin frumuseţea lor impresionantă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite