Distracţie sub panouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul „Sport Arena Streetball“ a ajuns un adevărat Campionat Naţional al baschetului de stradă.Meciurile au început vineri după-amiază şi s-au încheiat abia aseară, târziu. Toţi participanţii au declarat că întrecerea a fost organizată perfect.

Aproape o mie de jucători şi peste trei mii de spectatori au luat parte la cel de-al doilea turneu al competiţiei „Sport Arena Streetball”, întrecere care s-a încheiat aseară, târziu, în Capitală. Meciurile ­s-au disputat pe cele patru terenuri special amenajate în cadrul bazei sportive din Institutul Politehnic Bucureşti şi au fost foarte disputate.

Fie că a fost vorba de copii care abia au împlinit 10 ani, fie că au evoluat sportivi de performanţă, toate partidele au fost disputate şi interesante. Conform regulamentului, jucătorii s-au arbitrat între ei, iar posibilele „dispute” între componenţii celor două echipe erau rezolvate de un monitor, care a ţinut locul arbitrului. Chiar dacă spiritele ­s-au mai încins puţin, baschetbaliştii au demonstrat că fair-play-ul poate fi, oricând, prezent şi sub panouri.

MECIUL VEDETELOR A FOST „CAP DE AFIŞ“

Tribunele s-au dovedit neîncăpătoare sâmbătă după-amiază, atunci când, pe o căldură sufocantă, la aproximativ 35 de grade Celsius, s-a disputat „All Star Game-ul Sport Arena”. Vedetele autohtone din campionatul intern s-au duelat cu Virgil Stănescu, jucător la echipa rusă Unics Kazan şi căpitan al primei reprezentative a ţării noastre.

De la „Meciul Vedetelor” nu au lipsit sportivi precum Claudiu Fometescu, Svetlana Drăguşin şi Paul Helcioiu, care s-au luptat, de la egal la egal, cu echipa jucătorilor de streetball de la Sport Arena. Partida a fost foarte spectaculoasă, iar fazele inedite nu au lipsit, toată lumea simţindu-se minunat. Pasele la arbitri sau spectatori, capace incredibile sau slam-dunk-uri de senzaţie au făcut deliciul asistenţei.

FAIRPLAY PENTRU ANONIM

La categoria sub 14 ani feminin, echipa „Anonim” a demonstrat, cu adevărat, ce înseamnă să-ţi respecţi adversarul, indiferent de condiţii. La partida cu „Ninja Girls”, cea de-a doua formaţie nu a avut decât două jucătoare, ceea ce ar fi însemnat ca partida să se dispute „trei contra doi”. Astfel, Florentina Smaranda, Andreea Ciochină, Francesca Balla şi Ioana Vasile au decis să evolueze după formula „doi la doi”, pentru a fi pe picior de egalitate cu adversarele lor.

Chiar dacă această decizie le-a costat meciul, „Ninja Girls” impunându-se cu scorul de 4-3, cele patru componente de la „Anonim” nu regretă hotărârea luată înainte de acest joc. „Poate că o victorie atunci ne-ar fi adus pe locul trei, noi terminând pe patru, dar nu se ştie. Însă noi aşa am considerat atunci că ar fi corect să procedăm, şi din spirit de fairplay faţă de rivalele noastre”, a declarat o componentă a echipei „Anonim”.

La categoria sub 14 ani feminin s-a impus formaţia „Just Us”, care a învins în finală pe „Star”, după un meci foarte frumos. Astfel, indiferent de rezultatele pe care le vor obţine în următoarele două turnee, echipierele formaţiei „Just Us” şi-au asigurat deja prezenţa la Masters-ul din luna septembrie, acumulând punctele minime necesare pentru participare.

image

Mihaela Dragomir a înscris coşuri decisive pentru echipa Star

image

Paul Helcioiu a marcat din toate poziţiile în All Star Game-ul vedetelor

image

Buna-dispoziţie şi fairplay-ul nu au lipsit de la acest turneu

image

Partidele de la Sport Arena au durat până târziu în noapte

image

Procedeele de joc au fost, de multe ori, asemenea celor din NBA

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite