Sala Dinamo rămâne la pământ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Dinamo rămâne la pământ?
Sala Dinamo rămâne la pământ?

Arena ar trebui să fie gata pe 4 aprilie 2010, însă lucrările sunt departe de stadiul preconizat. Demolată în urmă cu un an, pe 15 iulie, clădirea a rămas, mai bine de şase luni, un morman de fiare şi de sticlă, lucru care a afectat şi echipele clubului.

Fostul preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, a tot amânat demolarea fostei săli, chiar dacă a avut aprobarea de a ridica o nouă arenă încă din octombrie 2005. La acea dată, Primăria sectorului 2 a acordat aviz pentru construcţia unui nou spaţiu în care să se poată desfăşura acţiuni sportive.

Proiectul pentru arenă a fost întocmit de firma SC Nemeth SRL, cu sediul în Sfântu Gheorghe, de arhitectul Judith Nemeth. Astfel, incinta trebuia să aibă o capacitate de 1.200 de locuri şi să găzduiască competiţii de handbal, volei şi baschet. În timp, lucrările nu au mai mers conform planurilor, din diferite motive.

Marcel Popescu spunea, optimist, în 2008, că toată construcţia ar putea fi gata în această toamnă, lucru departe de a se realiza. „Am luat toate măsurile pentru ca această lucrare să se ridice cât mai repede şi să fie executată ireproşabil”, anunţa fostul oficial de la CS Dinamo.

LIPĂ: „LUCRĂRILE SUNT ÎNTÂRZIATE“

image


Problemele legate de sală au venit, imediat, pe biroul actualului preşedinte al CS Dinamo, chestorul Elisabeta Lipă. Fosta mare campioană a fost mult mai deschisă cu presa şi a recunoscut că lucrările la sală sunt în întârziere.

„Iniţial, arena ar fi trebuit să aibă 1.200 de locuri, conform vechiului proiect. Au mai fost ceva probleme legate de tavan, care nu era ridicat la dimensiunile federaţiilor de specialitate. De aceea, în timp, am realizat un alt plan şi am mărit capacitatea la 2.200 de locuri”, a completat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. Elisabeta Lipă a spus că, „deşi nu se vede, la sală se lucrează”.

„Din câte mi s-a spus, hiperbola care va acoperi tribunele este făcută într-un alt loc, după care aceasta se va ataşa peste tribunele deja ridicate”, a precizat oficialul clubului din Capitală. Lipă a adăugat că noua construcţie va fi gata mai târziu decât termenul prevăzut iniţial: „Nu ştiu care e această dată: poate două-trei luni întârziere. Vechiul proiect ar fi costat 18.000 de lei, în timp ce acum suma aproape că s-a dublat, ajungându-se la 30.000 de lei. Sper ca sala să fie dată în folosinţă cel mai târziu în luna iunie 2010”.

image

Proiectul iniţial al sălii a fost făcut de firma SC Nemeth SRL, director Csaba Nemeth, din Sfântu Gheorghe. 

Arena din Complexul Sportiv Dinamo este proiectată pentru a găzdui şi concerte, şi conferinţe, este dotată cu opt vestiare, saună, grupuri de prim ajutor şi alte anexe la standarde internaţionale. La Târgu Secuiesc există, deja, o sală identică cu cea care va fi gata la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, construcţie proiectată de aceeaşi firmă.

Unde joacă echipele clubului

VOLEI

Masculin   echipa se antrenează şi joacă în Sala Extreme (Titan)
Feminin   echipa se antrenează şi joacă în Sala Extreme (Titan)

HANDBAL

Masculinechipa se antrenează şi joacă fie la Bucureşti în Sala „Lucian Grigorescu”, fie în Sala „Romeo Iamandi“ din Buzău

BASCHET

Masculin  echipa se antrenează şi joacă în Sala Antilopa

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite