Cuvinte de duminică: Unde facem Revelionul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut alegerile şi am scăpat de enervanta întrebare: „Cu cine votezi?”. Acum avem altă grijă pe cap. „Unde faci Crăciunul? Dar Revelionul?” - întrebarea asta zboară din om în om până în ultima zi a anului.

Probabil, criza îi va ţine acasă pe mulţi. Românii îşi doresc în general un Crăciun în familie, iar cea mai simplă variantă de Sărbători este retragerea în liniştea de la ţară, pentru cei care au rădăcini acolo.

Mai pui un lemn în foc, mănânci şorici, bei o cană de vin fiert, primeşti colindători adevăraţi şi, dacă dă Domnul o ninsoare, ce-ţi poţi dori mai mult pe criza asta?
Cu Revelionul e mai complicat.

Acasă sau „în deplasare"? Unde e mai bine? Cine mai vine? Cât costă? Un noian de întrebări şi socoteli începe să se rostogolească peste cei care n-au rezolvat până acum dilema Revelionului. Încă mai au timp. În Occident, oamenii nu sunt stresaţi pe tema asta. Pentru ei e o noapte puţin mai frumoasă decât celelalte.

N-au program special la televizor, nici vanghelion cu bătaie pe bilete. Se strâng în piaţa din centrul oraşului, beau o gură de şampanie, admiră artificiile, fac fotografii, şi cam asta e.

Tinerii petrec în cluburi, dar chefurile lor nu ating cotele exuberanţei din România. Noi însă pregătim sfârşitul anului de parcă ar veni sfârşitul lumii: ne înarmăm cu petarde, cumpărăm mâncare şi băutură cât pentru o săptămână şi le dăm de lucru doctorilor în cea mai nesuferită gardă.

Ne distrăm straşnic, cum numai noi ştim. Revelionul ne răzbună toate neîmplinirile şi e legământ pentru noi ambiţii şi speranţe, de aceea e un eveniment atât de important pentru noi. Aşadar, unde facem Revelionul?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite