Cuvinte de duminică:Vânătoarea de vrăjitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flacăra violetă începe să pălească, iar globul de cristal devine indescifrabil.

O adiere sumbră se strecoară în vilele cu turnuleţe, iar spiritele se topesc în tăcere. Vin vremuri grele pentru vrăjitoare şi tocmai ele habar n-aveau ce primejdie le paşte.

Au prorocit atâtea cutremure care ­n-au mai venit, au ştiut că tricolorii se vor califica la Euro şi vor ajunge până în finală, au anunţat că "omul negru" va conduce America, au văzut cum ne va ucide gripa porcină, au luat legătura cu Ceauşescu, au apărat România de forţele malefice, dar tocmai pe-asta n-au prevăzut-o: deputatul Alin Popoviciu pregăteşte o lege pentru interzicerea vrăjitoriei, iar practicantele acestei îndeletniciri vor primi pedepse cu închisoarea de la 3 la 15 ani pentru înşelăciune.

Şi în ciuda potopului de descântece şi blesteme care se vor abate asupra lui, parlamentarul e decis să continue vânătoarea de vrăjitoare.

În România, vrăjitoria a ajuns un fel de putere în stat. E de mirare că nu există încă un minister al vrăjitoriei, dar nici nu mai lipsea mult. Vrăjitoarele sunt vedete, iar Mama Omida a devenit un brand influent care a clădit averi colosale, concretizate în căsoaie cu pagode, maşini luxoase şi zero impozite la stat. Mii de fraieri au cotizat la cazinoul magiei albe sau negre şi au sfârşit miorlăind în faţa poliţiştilor.

Iar dacă prostia nu poate fi interzisă, măcar cei care profită de ea trebuie pedepsiţi. E adevărat, Codul Penal prevede pedepse pentru înşelătorie, dar se vede cât de eficient a fost până acum. Poate că noua lege nu va stârpi vrăjitoarele. Dar măcar le va da sonorul mai încet şi le va trimite acolo unde le e locul. La marginea ocultă a societăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite