Culorile care înveselesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerii prezenţi la Săptămâna Modei de la Londra s-au străduit să capteze interesul femeilor cărora criza le-a stricat cheful de cumpărături cu haine colorate în portocaliu, fucsia, verde sau alte nuanţe tari.

La Londra se poartă culorile. Cu cât mai vesele, mai îndrăzneţe şi în combinaţii mai surprinzătoare, cu atât mai bine. Designerii londonezi au propus două feluri de rochii: fie scurte şi geometrice, fie lungi şi vălurite. Toate au fost înveselite cu accente de violet şi galben-neon. „În acest moment, toată lumea e interesată de culoare; caută optimismul, mai multe forme şi mai puţine straturi”, a explicat Anna Wintour, editorul-şef al revistei „Vogue”, pentru agenţia Reuters.

Paul Smith a avut o colecţie strălucitoare în culorile curcubeului, inspirată de Congo, în timp ce Nicole Farhi a prezentat rochii de cocktail în nuanţe de portocaliu, verde şi galben-electric. Ea a mai propus doamnelor şi o haină albă, fără mâneci, strânsă în talie cu o curea. „Culorile ­m-au amuzat teribil”, a povestit designerul după prezentare. „Nu mă iau niciodată în serios, dar întotdeauna munca mea e serioasă.”

Luella Bartley a combinat rochiile cu fuste-lalea în nuanţe de bleu, roz şi galben, despre care spune că au fost inspirate din coperţile discurilor din anii ’80. Designerul a folosit aceste culori şi ca o reacţie împotriva colecţiilor sumbre de toamnă. „Am vrut să fac ceva care să sară-n ochi!”

Rochiile au dominat majoritatea colecţiilor, iar câţiva designeri s-au „jucat” chiar cu decupaje care au lăsat la vedere abdomenul, spatele şi umerii. Matthew Williamson, originar din Manchester, a creat rochii de seară voluminoase alături de rochii mini care expuneau abdomenul, colorate în verde şi albastru, asemenea unor tablouri impresioniste. „Mulţi dintre designerii londonezi preferă lungimile”, a comentat Lisa Armstrong, editor de modă al ziarului „Times”. „La New York, totul a fost foarte mini.”

Colecţie aurie

Şi Bartley a propus o rochie în alb şi galben, cu decupaje în formă de inimă în partea de sus. Echipa de designeri australieni Sass & Bide s-a întors pe podiumul londonez după o absenţă de opt ani cu o colecţie aurie de pantaloni în stil cowboy şi rochii până la pământ care lăsau spatele gol.

Culorile principale folosite de Jaeger au fost negru şi bronz, însă din mix au făcut parte şi albastrul sau rozul. Modelele propuse au fost piese lejere alături de cardigane strâmte şi groase, pantaloni scurţi cu talia înaltă, dar şi pantaloni de inspiraţie orientală.

Modelele de la House of Holland au defilat îmbrăcate în sacouri din denim cu pantaloni scurţi violet, în timp ce costumele roz, pălăriile rotunde, topurile dungate şi fustele cu buline ale lui Paul Smith le-au făcut pe doamne să viseze. Paul şi-a caracterizat colecţia ca fiind una foarte optimistă. „În aceste vremuri dificile, femeile vor să vadă şi să poarte haine care sunt pline de energie, pline de viaţă.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite