Luptă pentru a ajunge pe urmele Cristinei Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptă pentru a ajunge pe urmele Cristinei Neagu
Luptă pentru a ajunge pe urmele Cristinei Neagu

Junioarele II de la CSŞ5 Bucureşti nu au drumul pavat cu flori spre înalta performanţă. Povăţuite de antrenoarea Maria Covaci, ele strâng din dinţi şi visează să ajungă în handbalul mare. Bătrâna Sală Floreasca, cea care poartă acum numele unui valoros organizator din istoria sportului românesc, Lucian Grigorescu, a fost readusă la viaţă de cinci echipe de handbal, la sfârşit de octombrie.

Prinse într-un turneu contând pentru faza preliminară a Campionatului Naţionale de handbal, junioarele II de la cluburile sportive şcolare cu numărul 2, 5 şi 6 din Bucureşti, respectiv din Slobozia, precum şi ale Rapidului şi-au dovedit abilitatea în a jongla cu mingea mică, la ore matinale, în faţa unui public restrâns format din rude şi prieteni. Nimic neobişnuit, aşadar, şlefuirea talentelor de la noi petrecându-se în spatele uşilor care, deşi sunt deschise, nu sunt trecute de mulţi privitori.

Antrenament de la 7 dimineaţa!

Pregătită de profesoara Maria Covaci, echipa CSŞ5 a câştigat cu 22-11 (12-4) meciul cu Rapid. Bucuria, respectiv tristeţea fetelor din cele două tabere n-a fost atât de evidentă ca la un meci de seniori, miza fiind cu totul alta. De fapt, şi pentru unele, şi pentru celelalte contează mai mult plăcerea de a (şi de a se) juca.

Cu speranţa că actualele sale eleve vor păşi pe urmele Cristinei Neagu, actuala stea în ascensiune a Oltchim-ului şi naţionalei, pe care a descoperit-o şi iniţiat-o în tainele handbalului, tot la CSŞ5, antrenoarea Maria Covaci vorbeşte despre efortul făcut de ele: „Din punct de vedere financiar, ca să folosesc o expresie mai plastică, suntem la pământ. Ne descurcăm cu ajutorul Comitetului de Părinţi, care achită cheltuielile de arbitraj, de competiţie“.

Fiind club sportiv şcolar, handbalistele junioare de la CSŞ5 se pot antrena gratuit în sălile şcolilor din sectorul şase. Problema lor este însă alta.

image

Antrenoarea Maria Covaci, alături de elevele sale  Foto: Marian Burlacu

„Cum nu pot intra în sală decât înaintea orelor de curs, fetele se pot pregăti acolo de la şapte până la nouă dimineaţa. Avem fetiţe care vin din Corbeanca, Măgurele, Berceni, Colentina tocmai în Militari. Vă daţi seama la ce oră se trezesc ele. Şi cu toate acestea ele îşi doresc să facă performanţă“, ne spune Maria Covaci, iar în glas i se simte atât mâhnirea că nu poate schimba această stare de fapt, cât şi mulţumirea că elevele sale, părinţii lor, trec peste toate aceste greutăţi. 

„Cristina Neagu e idolul nostru!“

Recomandată de Maria Covaci drept etalon pentru această echipă, alături de Anca Birton şi Carina Fulea, alte două jucătoare de viitor, Georgiana Bazon (14 ani) a fost selecţionată deja în lotul naţional de junioare.

„Am făcut şi alte sporturi înainte, însă cel mai mult mi-a plăcut handbalul. E un sport de echipă, care ne învaţă foarte multe lucruri despre viaţă. Părinţii mei mă încurajează, amândoi fiind foşti sportivi la Dinamo. Tata a făcut judo, mama canotaj. Am avut norocul să fiu colegă un an cu Cristina Neagu, care este idolul meu, al nostru. Sper să ajung ca ea“, visează tânăra handbalistă care este fiica multiplei medaliate olimpice şi mondiale la canotaj Adriana Chelariu şi a campionului naţional la judo Victor Bazon.

image

Luptă strânsă pentru calificarea în faza semifinală

În seria D a Campionatului Naţional de junioare II, după două turnee desfăşurate, clasamentul arată astfel: 1. CSŞ2 Bucureşti 18 puncte, 2. CSŞ6 Bucureşti 14 puncte, 3. CSŞ5 Bucureşti 11 puncte, 4. CSŞ Slobozia 9 puncte, 5. Rapid Bucureşti 8 puncte. Mai sunt de disputat trei turnee, următorul fiind programat între 11 şi 13 decembrie la Slobozia. În faza semifinală se califică primele două clasate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite